A pszichológusok szerint a klímaváltozás miatt valóban létező betegség lett a klímaszorongás

2019. július 04.
3.9541
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár évek óta használják már bizonyos körökben a klímaszorongás kifejezést, egyelőre még nem szerepel a hivatalos betegségek között, de az Amerikai Pszichológiai Társaság szerint ez a helyzet a jövőben megváltozhat.

A Live Science beszámolója azért állította főszerepbe ismét ezt a témát, mert rengetegen megkérdőjelezték az HBO legújabb sorozatában, a Big Little Lies múlt heti epizódjában a 9 éves Amabella ábrázolását, aki a történet szerint - leegyszerűsítve természetesen - a klímaváltozás miatt kapott pánikrohamot.

A lap emiatt előszedett néhány tanulmányt és megszólaltatott pár szakértőt, mire végül arra a következtetésre jutottak, hogy a klímaszorongás egy valóban létező probléma, ami a jövőben hivatalosan is felkerülhet majd a WHO által elismert pszichológiai problémák listájára.

Az ok nem más, minthogy a klímaszorongás hatására is ugyanolyan tüneteket produkálhatunk, mint a hagyományos szorongástól, így állandó stressz, izgalom, izzadás, hőhullámok, álmatlanság, szédülés és pánikroham keletkezhet - csak mindez a klímaváltozás miatti aggodalomból kifolyólag.
3 hozzászólás

Fikarc

5 éve, 1 hónapja és 21 napja

Baszki, ez mennyire durva már. meglepett smiley

válasz erre

techiii

5 éve, 1 hónapja és 22 napja

Azért ez nem semmi. meglepett smiley Itt tartunk már.

válasz erre

login_password

5 éve, 1 hónapja és 22 napja

Na ezt elhiszem. Annyira tolják mindenhol az arcba hogy mennyire szörnyű a helyzet és elhiszem h van aki emiatt szorong.

válasz erre