A OneWeb megállapodást kötött Indiával a műholdas terjeszkedésről

2022. január 23.
55.1571
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A OneWeb megállapodást írt alá a szélessávú szolgáltatások indiai terjesztéséről egy helyi partnerén keresztül, mivel reméli, hogy még az idén megkapja a szabályozási engedélyt alacsony Föld körüli pályán nyújtott szolgáltatásaira.
 

A megakonstelláció-üzemeltető január 20-án közölte, hogy hatéves értékesítési partnerséget kötött a Hughes Communications India Private Ltd-vel (HCIPL), az indiai Bharti Airtel távközlési vállalat és az amerikai Hughes Network Systems nemrégiben alakult közös vállalatával. A OneWeb internetszolgáltatást nyújt a műholdjaival.

A Bharti Airtel tulajdonosa a Bharti Global, amely a OneWeb legnagyobb részvényese, a Hughes pedig kisebbségi befektetője a OneWebnek, amely szintén fejleszt átjárókat a szolgáltató számára Indiában és máshol.

A HCIPL India legnagyobb műholdas szolgáltatója, több mint 200 ezer VSAT-állomással az országban - közölték a vegyesvállalat tulajdonosai január 4-én, amikor bejelentették a vállalat megalakulását.

A VSAT-ok közül mintegy 135 ezer darab a Hughes-tól származik, amely a HCIPL kétharmadát birtokolja, a többi pedig az Airtel-től.

A VSAT-ok jelenleg a geostacionárius pályán (GEO) lévő műholdakhoz kapcsolódnak, de Kaul szerint a HCIPL tervezi a több pályán keringő műholdakkal való összeköttetést, amint a OneWeb megkapja a hatósági engedélyeket az országban való működéshez.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

4 hónapja, 1 hete és 4 napja

Érdekes hogy mást meg kitiltanak. Gondolom, komoly pénzügyi lobbi áll a háttérben.

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 1 hete és 4 napja

Szépen le lett zsírozva ez a biznisz!

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ezért nem engedik be a SpaceX-et...

válasz erre

inkognito

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Még több műhold...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink