A OneWeb már készül kiiktatni a Föld körüli pályáról a meghibásodott műholdját

2021. november 25.
65.5291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A OneWeb fontolóra veszi, hogyan távolíthatja el egyik szélessávú műholdját az alacsony Föld körüli pályáról, miután az egy tavalyi szoftverhiba miatt meghibásodott - mondta Chris Mclaughlin, a OneWeb kormányzati, szabályozási és elkötelezettségi vezetője.

A hibát a OneWeb november 17-én benyújtott pénzügyi jelentésében tették közzé. Az említett jelentés megjegyezte, hogy a OneWeb 11 indítással 358 műholdat juttatott 1200 kilométeres magasságba, és elvileg eddig csak egy műhold veszett oda.

Mclaughlin szerint a OneWeb SL41 műholdjának meghibásodása egy szoftverprobléma miatt következett be rögtön a pályára állítás végén. Ezt a szoftverproblémát azóta a földről javították az üzemeltető növekvő hálózatának többi műholdjánál - tette hozzá a OneWeb egyik tisztviselője.

A meghibásodott műhold egy iparági forrás szerint egyike volt a 2020. február 6-án Kazahsztánból orosz Szojuz rakétával indított 34 műholdnak. A OneWeb az év elején partnerséget kötött az Astroscale űrszemét-eltávolító startup céggel az ESA Sunrise programja keretében, amely májusban támogatást ítélt meg a OneWebnek és az Astroscale-nek egy olyan műholdra, amely többek között az űrszemét eltávolítására szolgáló technológiákat hivatott demonstrálni.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 7 napja

Biztos windows futott rajta. nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 7 napja

Elég jó a meghibásodási arányuk.

válasz erre

muki

2 éve, 7 hónapja és 7 napja

Újabb űrszemét lesz?!

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 7 napja

Ésszerűbb lenne begyűjteni talán...

válasz erre

Fikarc

2 éve, 7 hónapja és 7 napja

Hát ideje mondjuk. röhögő smiley

válasz erre