A Nougat is felbukkant az Android One piacon

2016. november 08.
2.1711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A technológia óriások egy része már jó néhány éve rájött arra, hogy nem csak a csúcstechnológiát megfizetni képes emberekből álló régiókban érdemes jelen lenniük, hanem a fejlődő országokban is, hiszen óriási piacokról és lehetőségekről van szó.

A Google egyik ilyen projektje az Android One, mely óriási ígéretnek tűnt több évvel ezelőtt, aztán valahogy elszürkült. Tavaly év vége felé arról is lehetett olvasni, hogy nagy változtatásokat tervez vele a gyártó, de egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ez leghamarabb 2017-ben következik majd be.

Nemrég viszont egy érdekes hír érkezett az Android One háza tájáról, méghozzá egy új készülék személyében. A General Mobile GM 5 nem hardveresen hoz újat, hanem szoftveresen, hiszen Android 7.0-ra épül a rendszer, amit egy ilyen készüléktől egyáltalán nem várnánk el, pláne úgy, hogy a jelenlegi csúcsmodellek nagy rész még mindig az előző generációra épül.

A hardvereket tekintve 5 hüvelykes HD kijelzővel és alatta megbúvó 2GB memóriáról és Qualcomm Snapdragon 410-es rendszerchipről beszélhetünk. A gyártó Európában is piacra dobja a mobilt, a pontos ára azonban nem ismert, de vélhetően nem lesz túl drága.
1 hozzászólás

Santonio

8 éve, 1 hónapja és 2 napja

Nagyon korrekt.

válasz erre