A Nissan fejlesztett egy dobozt, amibe hermetikusan elzárhatjuk autózás közben a telefont

2017. május 05.
3.9361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Alighanem a világ legfeleslegesebb találmányát mutatta be a napokban a Nissan, akik kifejlesztettek egy olyan dobozkát, mely többfunkciós kialakításának köszönhetően könyöklőként is beépíthető egyes modelljeikbe, de valós feladata nem a kényelem, hanem a biztonság.

A Nissan ugyanis azért álmodta meg ezt a dobozt, hogy a sofőrök ebbe zárhassák telefonjukat annak érdekében, hogy az ne zavarja meg őket vezetés közben, hiszen a kis tároló blokkol minden kívülről érkező jelet, legyen az hagyományos mobilhálózat, WiFi vagy éppen Bluetooth.

Az egyelőre kizárólag prototípusként létező szerkezetet a Nissan azért fejlesztette ki, hogy a sofőrök figyelmét telefonjuk ne terelje el vezetés közben, lévén egyre több olyan balesetről szólnak a híradások, amelyek azért következnek be, mert a vezető telefonját nyomkodta ahelyett, hogy a forgalomra koncentrált volna.

A kérdés csak az, hogy őszintén ki használja majd ezt a szerkezetet - ami vélhetően nem is lesz olcsó -, ha egyszer a telefont ugyanilyen egyszerű kikapcsolni vagy lenémítani, esetleg egy táskában bevágni a csomagtartóba?

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

inkognito

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Aki nem akarja használni, az nem fog telefonozni. Felesleges ilyeneket kitalálni...

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

OMG, ez milyen fogyiknak készült? röhögő smiley Nemcsak lenémítani vagy kikapcsolni lehet, hanem még repülő mód is van, hogy lekapcsoljon minden hálózatról...

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Na ja az utolsó kérdés tényleg érdekes. röhögő smiley Amúgy a reklám is nagyon gagyi hozzá, először azt hittem valami vicces videó de látom hogy official Nissan.

válasz erre