A Netflix korlátozza adatforgalmát az Európai Unióban a túlterhelt hálózatok miatt

2020. március 20.
9.6271
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy kisebb csoda, hogy nem omlott még össze az Európai Unióban az internetes hálózat, a koronavírus-helyzet miatt bekövetkezett otthonmaradási hullám ugyanis annyira túlterheli a rendszert, hogy az EU vezetése korlátozásokat léptetne életbe.

Thierry Breton, az Európai Bizottság digitális politikáért felelős biztosa már tegnap felkérte a Youtube-ot és a Netflix-et arra, hogy átmenetileg korlátozzák forgalmukat, így tartalmaik kapcsán tiltsák le a HD és a 4K felbontást, hogy ezzel tudják tehermentesíteni az egész rendszert.

A kérésre a Netflix már jelezte is, hogy konkrét lépéseket tesznek az ügyben, és bár a részletek nem ismertek, állításuk szerint legalább 25 százalékkal lecsökkentik most adatforgalmukat Európa területén, mindezt úgy, hogy továbbra is biztosítják a jó minőségű streameket.

Hogy miként, azt nem tudni, mindenesetre a Netflix visszafogására azért volt kiemelkedően nagy szükség, mert jelenleg ők tekinthetők a világ legnagyobb internetes adatfogyasztóinak. A Youtube egyelőre még nem reagált az EU kérésére.
5 hozzászólás

Ronalddo

9 hónapja, 4 napja

Én egyelőre nem vettem észre minőségromlást, pedig 4K-n nézem.

válasz erre

TEchie

9 hónapja, 5 napja

Gondolom a 4K megszűnik, marad a fullhd...

válasz erre

rDAVE

9 hónapja, 5 napja

Mondták, hogy hogyan érik el: "Netflix has decided to begin reducing bit rates across all our streams in Europe for 30 days," Nem fog 240p minőséget tolni a netflix... Szomorú, hogy a színész pattanása az UHD tévén nem lesz olyan éles, mint eddig, de baz, first world problem...

válasz erre

Fikarc

9 hónapja, 5 napja

Na******'>*******.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 5 napja

Rohadtul nem örülök neki, de valahol érthető.

válasz erre