A Netflix javítja az új Androidos frissítéssel a hangproblémákat

2021. január 25.
22.9431
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Netflix részletezte az Android-alkalmazásának legújabb frissítését, amely csökkenti a pufferelést, és a hangot jobban és könnyebben lehet majd általa hallani a nagyobb háttérzaj mellett is, mely az xHE-AAC kodek használatának köszönhetően válik lehetővé.
 

Már elérhető az Android 9 vagy újabb rendszert futtató eszközökön az újítás, amiben a Netflix az xHE-AAC metaadatokkal oldja meg a felmerülő hangproblémákat, amikor mobileszközökön nézzük a műsorokat. A Netflix szerint ez gyakran a hangos háttérzaj problémájából fakad, ami miatt a tartalom nehezen hallható, valamint a gyenge telefonhangszórók is hozzájárulnak a gondhoz, amelyek rosszul szólnak, amikor megpróbáljuk feljebb tekerni a hangerőt.

A Netflix szerint az xHE-AAC jobb dinamikus tartományvezérlést kínál, amely csökkenti a különbséget a műsor leghangosabb és leghalkabb része között. A csendes tartalmat hangosabbá teszik, hogy a nagyobb háttérzaj mellett is hallhassuk, és a hangos tartalom hangerejét lecsökkentik, elméletileg a hangminőség beáldozása nélkül.
2 hozzászólás

TEchie

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Tévén tökéletes, a többi engem nem érdekel.

válasz erre

petrovicsz

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Én nem vettem észre ilyesmit, igaz nem is androidon nézem.

válasz erre