A németek ismét nekimentek a Facebooknak: jogsértő, hogy a saját nevünkkel kell regisztrálni!

2018. február 13.
1.8391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Köztudott egy ideje, hogy a németek folyamatosan támadják a Facebookot, hiszen a látszatdemokrácia ellenére a közösségi oldal olyan dolgoknak is teret enged, ami normál esetben tiltott lenne az országban.

Most azonban nem ezért mentek neki Zuckerberg művének, a Fogyasztói Szervezetek Szövetségének német ága ugyanis azért nyújtott be még hónapokkal ezelőtt kereset a berlini regionális bíróságon, mert szerintük a Facebook számtalan ponton megsérti az ottani fogyasztóvédelmi törvényeket.

Példának okáért a közösségi oldal úgy gyűjt adatokat a felhasználókról, hogy azok nem kapnak erről tájékoztatást, de kitértek az adatvédelmi beállításokra is, lévén úgy vélik, hogy ezek nem védik megfelelően az emberek privát életét, a bíróság pedig igazat is adott a fogyasztóvédelemnek olyan példák láttán, minthogy a Facebook mobilos appjának telepítésekor a helymeghatározás automatikusan bekapcsolásra kerül, de erről megfeledkezik szólni használójának.

A The Verge magazin által összefoglalt bírósági kereset legkülönösebb pontja azonban sokak szerint az, hogy a németek szerint jogsértő, hogy mindenki csak a valódi nevével regisztrálhat a közösségi oldalra - ez mondjuk nem teljesen igaz -, sőt a fogyasztóvédelem belekötött abba is, hogy a Facebook ingyenes szolgáltatásként reklámozza magát, ez ugyanis hazugság annak fényében, hogy a felhasználók a saját adataikkal fizetnek a használatért.

Hogy a bírósági döntésnek milyen közvetlen foganatja lesz, egyelőre még nem ismert.
2 hozzászólás

rDAVE

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Pont azért van tele kreténekkel az Internet, mert nem kell vállalni a neved és arcod. Érdemes végigböngészni egy nagyobb magyar hírportál facebookos kommentjeit, tele van utálatos, selejt és felesleges hosszaszólásokkal, amik többsége nem személyes fiók, hanem random képpel és kitalált névvel van. Én bizony támogatnám, hogy mindenki igazolja magát...

válasz erre

inkognito

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Jó, de ha valaki regisztrál oda, akkor az tisztában van a dolgokkal...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink