A német hatóságok ismét sarokba állították a Facebookot az adatgyűjtési gyakorlat miatt

2019. február 08.
4.3891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Alaposan befenyítette a Facebookot a német versenyhivatal, akik első körben felszólítást küldtek a közösségi oldalnak a szabálytalan adatgyűjtési gyakorlat miatt, amit évek óta folytat a portál a felhasználókkal szemben.

A német hatóságoknak az a legnagyobb problémájuk, hogy bár a felhasználók különféle forrásból történő adatgyűjtése még rendben van, az viszont már erősen bajos, hogy a begyűjtött információkat az emberek tudta nélkül összegyúrják, hovatovább felhasználják ellenük annak érdekében, hogy az érdeklődési körüknek megfelelő, relevánsabb hirdetéseket lássanak.

A hatóságok újfent nagyon jó fejek voltak a közösségi oldallal szemben, lévén 12 hónapot adtak Zuckerberg programozóinak arra, hogy megtalálják a módját annak, hogy más megoldást alkalmazzanak ilyen célból, vagy kidolgozzanak egy rendszert, amivel hozzájárulást gyűjthetnek a felhasználóktól.
2 hozzászólás

Porthos

5 éve, 7 hónapja és 21 napja

Sokkal komolyabban kéne odalépni, hogy ez változzon.

válasz erre

VDemon

5 éve, 7 hónapja és 21 napja

Mindig csak megy a fenyegetőzés, de semmi komoly szankció nincs. Kiszabnak bírságokat, ezek meg ****nak befizetni, pereskednek. Közben a sok bamba meg használja azt a ****t továbbra is.

válasz erre