A német BSI vezére szerint nincs bizonyíték arra, hogy valóban kémkednek a Huawei okostelefonjai

2018. december 20.
3.9011
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Lassan az egész világ nekimegy a kiberbiztonsági problémák miatt a Huawei okostelefonjainak, hogy bizonyítékok és egyéb konkrétumok nélkül is megvédjék érdekeiket az USA mellett, azonban a németek most a sarkukra álltak.

Olyannyira, hogy Arne Schönbohm, a német kiberbiztonsági hivatal, avagy röviden BSI első embere kijelentette: az FBI, a CIA és az NSA véleményével ellentétben szerinte nem rejtenek nemzetbiztonsági kockázatot a Huawei okostelefonjai, lévén semmiféle bizonyítékok sincsenek arra vonatkozóan, hogy a készülékek valóban kémkednének a kínai kormánynak.

Arne Schönbohm a Der Spiegel magazinnak kiemelte, hogy a botrány kirobbanását követően ő és néhány kiberbiztonsági szakértő több Huawei okostelefont is megvizsgált, sőt látogatást tettek a vállalat több gyárában is világszerte, azonban a legalaposabb vizsgálataik ellenére sem találtak semmiféle bizonyítékot, ami alátámasztaná az USA pocskondiázását és tiltását, amit az ország több szövetségese is vakon követni kezdett.
3 hozzászólás

Porthos

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

A németek pedig igen precizek és alaposak, szóval ebben lehet valami.

válasz erre

rDAVE

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Az a nemzetbiztonsági kockázat, hogy negyven évvel ezelőtt Kína kitalálta, hogy Make China Great Again, ekkor a GDP-jük az amerikai GDP 5%-át érte el. Kína nem igazán korrekt játékos, sok szabályt megszeg, szóval megérdemlik, ha néha kitiltják őket, de egyrészről sose kérdezték őket a szabályokról, másrészről csak lassítani lehet őket, megállítani nem.

válasz erre

TEchie

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ennyi.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink