A NASA űrhajós-állománya túlzottan is megcsappanhat a későbbi küldetésekhez

2022. január 16.
67.0051
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA asztronauták létszáma hamarosan a minimális szint alá csökkenhet, holott az ügynökségnek szüksége van egy normális létszámra az űrállomás és az Artemis küldetések és más tevékenységek támogatásához - figyelmeztet az ügynökség főfelügyelője.
 

A NASA főfelügyelői hivatalának január 11-ei közleménye szerint az ügynökség 44 aktív űrhajóssal rendelkező testülete már idén a Nemzetközi Űrállomás és az Artemis küldetések megfelelő támogatásához szükséges minimális követelmény alá csökkenhet, mivel az űrhajósok elhagyják az ügynökséget. Az alakulat, amelynek 2000-es csúcspontján közel 150 asztronautája volt, jelenleg pedig a 70-es évek óta a legkisebb létszámú.

A jelentés szerint a NASA űrhajós hivatala 2019-ben "méretelemzést" végzett, és arra a következtetésre jutott, hogy az alakulat a 2022-es és 2023-as pénzügyi évben a minimális követelmény alá fog esni. Ez az elemzés vezetett az ügynökség azon döntéséhez, hogy új asztronautaosztályt toboroz, amelyet december 6-án jelentettek be, és ami ebben a hónapban kezdte meg kétéves képzését.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

4 hónapja, 2 hete

Nagy a konkurencia...

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 2 hete

És erre ők nem számítottak....?

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 2 hete

Nyilván, ha nőnek, akkor új emberek kellenek, ezen semmi meglapő nincs.

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 2 hete

Legalább több embernek jut majd lehetőség...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink