A NASA úgy próbálta megjavítani a Hubble űrteleszkópot, mint más az otthoni routert

2018. október 24.
4.8391
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ha nem működik otthon az internet, akkor általában a router a ludas, ezáltal annak újraindításával, illetve ki- és bekapcsolásával az esetek 99 százalékában fixálhatjuk a kialakult problémát.

Valami hasonlót próbált meg a NASA is a Hubble űrteleszkóppal, mely a közelmúltban biztonsági üzemmódba kapcsolt, miután több giroszkópja is felmondta a szolgálatot, és mivel a NASA nem tud a távcső közelébe menni, ezért úgy határoztak, hogy megpróbálják a routereknél működő trükköt.

A Hubble ismételt aktivizálásához ugyanis elegendő lenne, ha az egyik meghibásodott giroszkópot újra életre tudnák kelteni, emiatt pedig újraindították a rendszert, pontosabban a hivatalos közlemény szerint lekapcsolták az egyik giroszkópot, vártak egy másodpercet, majd újraindították az egészet abban reménykedve, hogy ez megoldja a problémát.

Sajnos azonban a Hubble nem egy router, így a NASA kénytelen lesz személyesen felkeresni a teleszkópot annak érdekében, hogy asztronautáik cseréljék a meghibásodott alkatrészeket. A kérdés csak az, hogy erre mikor kerülhet majd sor?
3 hozzászólás

Levi87

5 éve, 10 hónapja és 22 napja

Amúgy most mi a probléma, miért nem tudnak odamenni? meglepett smiley Nincs űrhajó vagy mi?

válasz erre

Porthos

5 éve, 10 hónapja és 22 napja

Fel kéne menniük.... mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 10 hónapja és 22 napja

Hát igen, már rég fent kéne lennie az újnak amit évek óta tologatnak...

válasz erre