Az USA-nak nukleáris meghajtású űrhajók kellenek, hogy versenyben maradjon Kínával

2021. október 24.
77.3641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az USA-nak többet kell beruháznia nukleáris meghajtású űrhajókba, hogy versenyképes legyen az olyan nemzetekkel szemben, mint Kína - állítják a szakértők, akik a minap osztották meg véleményüket az emberekkel.

Egy szerdai, azaz október 20-ai kormányzati meghallgatáson a NASA és az űrkutatási ipar szakértői arról beszéltek, hogy az Egyesült Államok hogyan áll más nemzetekkel szemben, amikor új nukleáris meghajtási technológiák kifejlesztéséről van szó.

Szerintük az USA-nak gyorsan kell kezdeményeznie, ha lépést akar tartani. A stratégiai versenytársak, köztük Kína is, agresszívan fektetnek be az űrtechnológiák széles skálájába, beleértve a nukleáris energiát és a meghajtást - mondta Bhavya Lal, a NASA költségvetési és pénzügyi főtanácsadója a meghallgatáson. Hozzátette, az Egyesült Államoknak gyors ütemben kell lépnie, hogy versenyképes maradjon és vezető szerepet töltsön be a globális űrközösségben.

Az űrtechnológiában többféle nukleáris meghajtás használható. A nukleáris elektromos meghajtás során az atomreaktorból származó hőenergiát elektromos energiává alakítják át, amely bármilyen típusú elektromos hajtóművet vagy meghajtási technológiát működtet, amelyet az űrhajó használ.

A termikus nukleáris meghajtás során a reaktorok felmelegítik a hajtóanyagokat, például a hidrogént, majd a reakcióból származó gáz kilökődik, és tolóerőt hoz létre. Ez sokkal nagyobb tolóerőt tud létrehozni, mint az elektromos meghajtási rendszerek.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 8 hónapja és 12 napja

Gondolom elköltöttek pár száz millió dollárt és lekötöttek vagy ezer tudós mire erre rájöttek... röhögő smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 8 hónapja és 12 napja

Jó reggelt kívánok... Ébredezik Amerika? röhögő smiley

válasz erre

betyár

2 éve, 8 hónapja és 12 napja

Nagyon oda kell tenniük magukat az biztos.

válasz erre