A NASA szerint Amerika képtelen lenne egyedül a 2024-es Holdra szállásra

2019. április 12.
3.1761
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Mostanában minden Amerika azon törekvéseiről szól, hogy már 2024-ben szeretnének landolni a Holdon, a NASA vezére, Jim Bridenstine pedig most a harmincötödik Űrszimpóziumon beszélt egy kicsit erről.

Elmondta, hogy Amerika képtelen lenne erre a műveletre egyedül, az öt éven belüli Holdra szállás mindenképp megköveteli, hogy együtt dolgozzon a NASA a többi nemzetközi partnerével, merthogy ezt nemcsak ők, de egyik űrügynökség sem tudná teljesen egyedül kivitelezni.

Bár komoly verseny van e téren a NASA és más ügynökségek között, nem kevés partnerük is van, akik vélhetően a Deep Space Gateway nevű, Hold körül keringő űrbázis tervében fognak segédkezni különféle hardverek és technológiák képében. Sőt, Bridenstine szerint minden a kooperáción fog múlni, lévén ugyanazt a tervet viszik végbe most, mint amit a 2028-as ütemtervnél akartak, csak éppen bizonyos kulcsfontosságú pontokat előrébb hoztak.
6 hozzászólás

Levi87

4 hónapja, 2 hete

Ne is csinálják egyedül.

válasz erre

betyár

4 hónapja, 2 hete

Nem csodálom. Nagyon bonyolult dolog.

válasz erre

login_password

4 hónapja, 2 hete

Jobb az ha össze dolgoznak.

válasz erre

inkognito

4 hónapja, 2 hete

Jó lesz az ha össze dolgoznak. Ne versenyezzenek ilyenen.

válasz erre

rDAVE

4 hónapja, 2 hete

Fikarc írta:
Az igen, anno meg sikerült nekik?!
Hidegháború. F.stak az amerikaiak, hogy az oroszok előbb érnek oda. Gondolom rendesen volt politikai és anyagi támogatás. Most valószínűleg nincs ennek akkora támogatása, manapság kevésbé érdekli az amerikai választópolgárt, hogy ők vagy az oroszok (bár most inkább már a kínaiak) mit ügyködnek az űrben.Azért az apollo programnak is hosszú évekre megvoltak a lépései. Meg hát most bázist akarnak ott, nem csak odamenni.

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 2 hete

Az igen, anno meg sikerült nekik?!

válasz erre