A NASA kiszervezi két magáncégnek az űrruhák fejlesztését

2022. június 02.
48.1241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A NASA tegnap bejelentette, hogy két magáncégnek, az Axiom Space-nek és a Collins Aerospace-nek adja át a következő generációs űrruhák fejlesztését, melyekkel már évek óta szenved az ügynökség, többek között emiatt csúszik állandóan a tervezett Holdra szállás is.

Korábban már írtunk arról, hogy a texasi székhelyű Axiom saját űrruhákat fejlesztett, és úgy tűnik ezt a NASA is észrevette, hiszen most hivatalosan is bejelentették, hogy nem ők fognak dolgozni az újgenerációs szkafandereken. Az ügynökség korábban ilyet nem tett, mindig igyekezett házon belül megoldani a problémákat, de az űrruhák esetében folyamatosan falakba ütköztek.

Több alkalommal is bebizonyosodott, hogy amíg nem készülnek megfelelő űrruházatok, addig a NASA nem is álmodhat arról, hogy ismét a Holdra küldjön embereket. Ezzel a lépéssel talán felgyorsulhat az Artemis-küldetés, melyet 2025-re tervez az ügynökség. Egyes elemzők továbbra sem tartják reálisnak a tervezett dátumot, ugyanis nem csak a szkafanderekkel voltak gondok.

A NASA friss közleményéből az is kiderül, hogy a most bejelentett szerződések összértéke 3,5 milliárd dollár, melybe beletartozik a ruhák részleges fejlesztési költségei és a jövőbeni felvásárlás is.
4 hozzászólás

Porthos

2 éve, 12 napja

Ésszerű döntés, minek aprózódjanak el.

válasz erre

techiii

2 éve, 12 napja

Be kell vonni a magánszférát is, így tudnak előre jutni.

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 13 napja

Gyakorlatilag mindent kiszerveznek már, és szerintem ez nem is baj. Ők összefogják, a meló nagy részét végrehajtják.

válasz erre

inkognito

2 éve, 13 napja

Nem ment nekik. Van ez így.

válasz erre