A NASA kibővíti a misszióinak időtartamát a Marson és a Jupiteren

2021. január 16.
50.8071
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA készen áll még egy kis feladatot adni eszközeinek a Marsra és a Jupiterra vonatkozóan a felderítés folytatására, bár jelen pillanatban nincs garancia arra, hogy befejezik ezeket a meghosszabbított misszióikat.
Advertisement

A Juno orbitális missziója a Jupiternél négy évig, az InSight leszállási küldetése a Marson pedig két évig meghosszabbodik - áll a NASA sajtóközleményében. Az InSight energiahatára valószínűleg kritikusan alacsony szintet ér el a javasolt kiterjesztett misszió következtében, illetve az űrhajónak valószínűleg energiamegtakarítási intézkedéseket kell végrehajtania annak érdekében, hogy a misszió 2021 július végén is fennmaradjon.

Ezen intézkedések figyelembevételével, ha a por egy bizonyos küszöbértéket meghaladó mértékben felhalmozódik, a leszállóegység napelemei nem biztos, hogy elegendő energiát vesznek igénybe a misszió folytatásához egészen annak meghosszabbításának végéig, 2022 decemberéig.

Hasonlóképpen nincs garancia arra, hogy a Juno az űrhajó intenzív sugárzási környezete miatt 2025-ben folytatja munkáját új befejezési dátumáig. Ennek ellenére a vizsgálóbizottság megállapította, hogy a Junonak megfelelő eszközei és tartalékai vannak, ami lehetővé teszi számára, hogy a főküldetésén túl is folytassa a munkát.

További a megfigyelések hozzájárulnak a közelgő Europa Clipper misszió megtervezéséhez, hogy a Jupiter jeges holdját megnézzék.
Advertisement
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Lehozni úgysem tudják őket, szóval...

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Sok sikert nekik, azt mondom, de látva a mostani tökölődéseiket, nem hsizem hogy van értelme a Nasának bármit is csinálni.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Sok sikert nekik.

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Legalábbis megpróbálja, ahogy látom.

válasz erre

techiii

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ha van még mit felfedezni akkor miért ne.

válasz erre