A NASA kapásból három tervet is finanszíroz, melyekkel leválthatják az ISS-t

2021. december 04.
69.7521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA december 2-án több mint 400 millió dollár értékű díjat ítélt oda három vállalatcsoportnak a kereskedelmi űrállomások fejlesztésének előmozdítására, és ezzel az ügynökség főfelügyelőjének szkepticizmusa ellenére is fenntartotta a Nemzetközi Űrállomás utódjának az évtized végére történő felállítására irányuló törekvéseket.

A NASA három támogatott Space Act megállapodást jelentett be a Commercial Low Earth Orbit Destinations (CLD) program részeként, amely a kereskedelmi állomásokon végzett munkát támogató kezdeményezés, és ami az ügynökség reményei szerint az évtized végére létrejöhet, lehetővé téve az ISS leváltását. Az elnyert díjak lehetővé teszik a nyertes vállalatok számára, hogy 2025-ig összehozzák a tervezett állomások terveit.

A legnagyobb, 160 millió dolláros díjat a Nanoracks által vezetett csapat kapta, amelyben a Voyager Space és a Lockheed Martin is részt vesz. Ezek a vállalatok október 21-én jelentették be a Starlab nevű űrállomás-koncepciót, amely akár már 2027-ben elkészülhet.

130 millió dolláros második díjat a Blue Origin által vezetett csapat kapott az Orbital Reef nevű űrállomásért, amelyet október 25-én jelentettek be. A projektben többek között a Boeing, a Redwire és a Sierra Space is részt vesz, és célja, hogy a 2020-as évek második felében megkezdje első üzemelését.

A harmadik, 125,6 millió dolláros díjat a Northrop Grumman egy korábban nem közölt koncepciója kapta. Ez a javasolt állomás a vállalat Cygnus teherűrhajó, Mission Extension Vehicle műholdkiszolgáló program és a NASA holdi átjárója számára épülő Habitation and Logistics Outpost modulon végzett munkáját hasznosítaná.
5 hozzászólás

inkognito

2 éve, 6 hónapja és 27 napja

Nincs könnyű dolguk.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 6 hónapja és 27 napja

Épül az égi birodalom. mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 6 hónapja és 27 napja

betyár írta:
Miért akarják ennyire leváltani?
Mert már nagyon öreg.

válasz erre

Porthos

2 éve, 6 hónapja és 27 napja

Nem fér meg egymás mellett több állomás? meglepett smiley

válasz erre

betyár

2 éve, 6 hónapja és 27 napja

Miért akarják ennyire leváltani?

válasz erre