A NASA egyik tudósa szerint elég valószínű, hogy már jártak a Földön idegenek

2018. december 05.
8.3351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen izgalmas véleményt formált Silvano P Colombano, a NASA kötelékébe tartozó Ames Research Center egyik elismert asztrofizikusa, aki szerint nagy a valószínűsége, hogy jártak már idegen civilizációk a Földön.

Silvano a földönkívüliek nyomait kutató SETI tudósainak szolgált ajánlásaiban jelentette ki, hogy ha munkatársai sikerrel akarnak járni, akkor feltétlenül figyelembe kell venniük minden eshetőséget, ezáltal még azt is, hogy a legalapvetőbb ismereteink vagy feltételezéseink is hibásak, esetleg pontatlanok lehetnek az idegenek kapcsán, vagyis megkérdőjelezhető például, hogy minden életforma szénalapú-e egyáltalán?

A SETI tudósai például úgy vélik, hogy a fénysebességgel történő utazás lehetetlen, de Silvano professzor szerint mi van akkor, ha az idegen civilizációk sokkal fejlettebbek nálunk? A szakértő emlékeztetett például arra, hogy volt idő, amikor nem ismertük a kereket vagy a gőzgépet, ma pedig már a mesterséges intelligenciával kísérletezünk.

Magyarul senki sem tudja, hogy mi vár ránk évszázadok vagy évezredek múlva, tehát számolnunk kell vele, hogy egy az emberiségnél sokkal régebb óta létező civilizáció is élhet valahol, akik olyan fejlettek, hogy talán már jártak is a Földön. Az asztrofizikus ezáltal úgy véli, hogy elég nagy zsákutca lehet, ha csak az emberi technológiához hasonló nyomokat kutatjuk a világűrben!
4 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 7 hónapja és 12 napja

Ez egy érdekes elmélkedés. A Nasa munkatársai mostanában mennyivel érdekesebb dolgokat is nyilatkoznak, mint az elmúlt évtizedekben...

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 7 hónapja és 13 napja

Emellett szerinem már nagyon sok civilizáció is élt előttünk ami magasabb fokon volt mint mi...

válasz erre

rDAVE

1 éve, 7 hónapja és 13 napja

Direktor írta:
Hmmmm, ha már egy Nasás mondja akkor lehet hogy van is benne valami!
Ezek csak elmélkedések. Mivel nem tudjuk mi van körülöttünk, így akár az is lehet, hogy egy rohadt fejlett faj, ami már járt itt, de az is lehet, hogy baromság az egész. Ő nem azért NASA-s, mert tudja így van-e, hanem azért, mert szeretné megtudni.

válasz erre

Direktor

1 éve, 7 hónapja és 13 napja

Hmmmm, ha már egy Nasás mondja akkor lehet hogy van is benne valami!

válasz erre