A NASA bejelentette, hogy vízpárát találtak a Jupiter egyik holdján!

2018. május 15.
3.8061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási felfedezést tett a NASA, akik alapos vizsgálatokat folytattak az elmúlt években a Jupiter körül keringő Európé nevű holdon, melynek teljesen eljegesedett felszínén eddig is sejtették a vízpára jelenlétét, de most végre bizonyítani is tudták.

A NASA és a Michigani Egyetem professzorai által végzett közös kutatásban a Galileo űrszonda adatait elemezték ki a legújabb módszerekkel, ezáltal 1995 és 2003 között szerzett információkat fejtettek meg most, a szakértők szerint ugyanis a kérdéses szonda 1997 decemberében az Európé felett repkedve vízpárán repült keresztül.

Az eset rögzítésekor a Galileo alig 200 kilométerre közelítette meg a bolygót, érzékelői pedig határozottan kimutatták a mágneses mező emelkedése mellett a plazmasűrűség növekedését is, ami a kutatók szerint határozottan azt jelentheti, hogy az eszköz vízpárát talált, hiszen a jégréteg alatti feltételezett óceánból kilökődő víz az űrbe érve plazmává alakul át.

Bár a felfedezés rendkívül jelentős, a NASA és az ESA ettől függetlenül is indított volna egy-egy missziót 2020-ban a Jupiter holdjára, tehát legkorábban akkor újabb és pontosabb adatok születhetnek arról, hogy miről is lehet szó, hiszen amennyiben valóban ilyen sok víz van az égitesten, ahogyan azt feltételezik, akkor minden adott lehet az élet kialakulására is.
5 hozzászólás

TEchie

6 éve, 5 hónapja és 10 napja

De kemény. meglepett smiley Remélem találnak valami egysejtűt legalább!

válasz erre

Fikarc

6 éve, 5 hónapja és 10 napja

Tényleg találni fognak valamit most már szerintem.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 5 hónapja és 10 napja

Ahogy várható volt. mosolygó smiley Tényleg minden jel erre mutatott, hát be is jött!

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 5 hónapja és 10 napja

Ez jó hír. Reméljük nem olyan lényeket találnak mint az Élet scifiben. röhögő smiley

válasz erre

strogg

6 éve, 5 hónapja és 10 napja

A legkevésbé sem lepne meg, ha lenne rajta élet, ha csak egysejtű szinten is. Alapvetően arra utalna, hogy ahol az életnek adottak a feltételei, ott van is! Ha a naprendszerben két helyen is lehet, és van is, akkor gyaníthatóan az univerzumban mindenhol ez a helyzet

válasz erre