A NASA az emberek segítségét kéri, hogy hogyan lehetne atomreaktort építeni a Holdra

2021. november 24.
67.2761
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA ötleteket kér arra a publikumtól, hogyan lehetne atomreaktort telepíteni a Holdra - három hónap áll rendelkezésre, hogy javaslatot tegyenek egy olyan holdi atomreaktorra, amely működhetne a Holdon.
 

Egy megbízható, nagy teljesítményű rendszer biztosítása a Holdon létfontosságú következő lépés az űrkutatásban, és ennek megvalósítása karnyújtásnyira van - mondta Sebastian Corbisiero az Idaho National Laboratory munkatársa, aki a NASA-val együttműködik a projektben.

A NASA Artemis küldetésével az emberek 2025-ben térnek vissza a Holdra. A műholdjukon a jövőbeni kutatóbázisoknak fenntartható energiaforrásra lesz szükségük, és a legtöbb dolog, amire a Földről támaszkodnak, nem igazán életképes odafent.

Nincs szél vagy vízesés a turbinák meghajtásához, és bár az üvegházhatás talán nem jelent problémát a Holdon, de ott sincsenek elégethető fosszilis tüzelőanyagok, és más prioritások vannak az oxigénre, amiben elégetni kellene őket. A szállításuk is iszonyat drága lenne.

Ami a legtöbb űrmissziót illeti, két lehetőség marad: a napenergia és az atomenergia. A holdi éjszaka, amely 14 földi napig tart, a napenergiával működő holdi bázisok számára olyan tárolási kihívásokat jelent, amelyek messze meghaladják a földi viszonyokat.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 napja

Fel kell vinni a cuccokat és meg kell építeni. Szívesen!

válasz erre

Harder

2 hónapja, 1 napja

Komolyan itt tart a Nasa?

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 napja

Először jussanak el oda.

válasz erre

techiii

2 hónapja, 2 napja

Biztos lesz pár őrült ötlet.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 2 napja

Fel kell vinni alkatrészeket és meg kell építeni. Ja hogy előbb valahogy le is kéne szállni...

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 2 napja

Jól halad a holdi bázis kiépítése. Ja nem.

válasz erre