A náci Németország által kilőtt V2-es rakéta maradványait tárták fel Délkelet-Angliában

2021. október 11.
60.6521
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A náci Németország által a második világháború idején Londonba lőtt V2-es rakéta maradványait tárták fel egy délkelet-angliai mezőn, ahol lezuhant és felrobbant, mielőtt elérte célját.

Ez a hatodik nagy ásatás egy V2-es helyszínen, amelyet konfliktusrégészek, valamint Colin és Sean Welch testvérek végeztek, akik több mint 10 évet töltöttek a brit fővárosban indított náci "bosszúfegyverek" lelőhelyeinek vizsgálatával.

Emellett feltártak több tucat V1 repülőbomba becsapódási helyét, amelyek a modern cirkáló rakéták előfutárai, amik főként a nácik által megszállt Franciaország katapultjairól indultak 1944-ben és 1945-ben.

A helyszín most nyílt termőföld, de gyümölcsösként funkcionált, amikor a rakéta becsapódott. A becsapódás olyan messze volt minden háztól, hogy senki sem sérült meg, de egy idős nő később azt mondta, hogy a robbanás zaja károsította a hallását.
5 hozzászólás

inkognito

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

10 évig vizsgálni? Az nem semmi.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Durva hogy milyen sokára találnak még meg ilyen fegyvereket!

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Szerencse hogy nem ért célba. Nem tudom mennyire volt annak idején sikeres ez a tömegpusztító fegyver használat, de rémisztő hogy már akkor tudtak ilyet.

válasz erre

techiii

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nem semmi. Jó nagy robbanás lehetett.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Azért durva belegondolni, hol jártak technológiailag 80 évvel ezelőtt...

válasz erre