A Microsoftot már nem érdekli a Paint

2017. július 24.
5.0791
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Befejezte a Paint jövőbeni frissítését és támogatását a Microsoft - derült ki mindez a Ghacks listájáról, amelyre a redmondi óriás által a Windows 10 tekintetében elavultnak tekintett, mellőzésre és eltávolításra ítélt programjai vagy szolgáltatásai kerültek.

Az ilyen komponensek sorsa az, hogy a Microsoft első körben nem frissíti és aktualizálja őket, noha megmaradnak az operációs rendszerben, de ha felhasználásuk mértéke drasztikusan csökken, akkor akár ki is kerülhetnek belőle.

Ez mondjuk éppen a Paint esetében nehezen elképzelhető, hiszen egy olyan segédszoftverről van szó, amely a Windows egyik jellegzetességévé vált, hovatovább a kezdetektől ott van az operációs rendszerben, noha egy ideje köztudott, hogy érkezik a felújított változat, így lehet, hogy amiatt kerülhet háttérbe a régi, jól megszokott program.

Érdekesség, hogy a Microsoft listáján a képernyőkímélők is a rajzolóprogram sorsára jutottak, amit talán előbb kivehetnek a redmondiak, mint a Paintet.
3 hozzászólás

VDemon

7 éve, 3 hónapja és 3 napja

Érdekes olvasni amikor egy ilyen ezeréves alapszoftver a végnapjait éli.

válasz erre

Levi87

7 éve, 3 hónapja és 3 napja

Szerintem is az új miatt lesz ez kivonva a forgalomból. Minek kétféle?

válasz erre

Huginn

7 éve, 3 hónapja és 3 napja

Pedig remek kis program, egyszerű, de nagyszerű. Nem minden fájlformátumban szerette elmenteni a színeket megfelelően (azonos bitmélység mellett), de attól még jó volt.
Ennek az elvesztése persze kevésbé negatív, mint az érdemi tématámogatásé, amit már régen kivezettek.

válasz erre