A Microsoftot már nem érdekli a Paint

2017. július 24.
3.5521
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Befejezte a Paint jövőbeni frissítését és támogatását a Microsoft - derült ki mindez a Ghacks listájáról, amelyre a redmondi óriás által a Windows 10 tekintetében elavultnak tekintett, mellőzésre és eltávolításra ítélt programjai vagy szolgáltatásai kerültek.

Az ilyen komponensek sorsa az, hogy a Microsoft első körben nem frissíti és aktualizálja őket, noha megmaradnak az operációs rendszerben, de ha felhasználásuk mértéke drasztikusan csökken, akkor akár ki is kerülhetnek belőle.

Ez mondjuk éppen a Paint esetében nehezen elképzelhető, hiszen egy olyan segédszoftverről van szó, amely a Windows egyik jellegzetességévé vált, hovatovább a kezdetektől ott van az operációs rendszerben, noha egy ideje köztudott, hogy érkezik a felújított változat, így lehet, hogy amiatt kerülhet háttérbe a régi, jól megszokott program.

Érdekesség, hogy a Microsoft listáján a képernyőkímélők is a rajzolóprogram sorsára jutottak, amit talán előbb kivehetnek a redmondiak, mint a Paintet.
3 hozzászólás

VDemon

1 éve, 27 napja

Érdekes olvasni amikor egy ilyen ezeréves alapszoftver a végnapjait éli.

válasz erre

Levi87

1 éve, 27 napja

Szerintem is az új miatt lesz ez kivonva a forgalomból. Minek kétféle?

válasz erre

Huginn

1 éve, 27 napja

Pedig remek kis program, egyszerű, de nagyszerű. Nem minden fájlformátumban szerette elmenteni a színeket megfelelően (azonos bitmélység mellett), de attól még jó volt.
Ennek az elvesztése persze kevésbé negatív, mint az érdemi tématámogatásé, amit már régen kivezettek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink