A Microsoft új Windows 10-tervei

2015. március 18.
1.2191
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A napokban nyilvánosságra került néhány új információ a Microsoft Windows 10-zel kapcsolatos terveiről.
Mielőtt mindenbe belekezdenénk, fontos tudni, hogy az alábbi információkat érdemes fenntartással kezelni, mivel nincs minden hivatalosan megerősítve, nem tudni, hogy azok a jövőben biztosan beigazolódnak!
Hivatalos - Windows 10: nyáron, 190 piacon, még a kalózoknak is ingyen
A Microsoft a mai napon hivatalosan is megerősítette, hogy a Windows 10 több, mint 190 országban válik majd elérhetővé idén nyáron.

Ahogy eddig is hirdették, a Windows 7 és 8-8.1 felhasználók számára (beleértve a Windows Phone 8 felhasználókat) teljesen ingyenes lesz a frissítés az első évben (kérdéses, hogy a Windows 10 asztali változata előfizetésen alapul-e majd). Ami továbbá sok ember számára jó hír lehet az az, hogy azt is megerősítették, hogy a Windows 10 a kalózolt szoftvert (Windowst) használók számára is ingyenesen elérhető lesz. A Windows Phone felhasználók frissítéséről nem adtak ki külön közleményt, várhatóan a lehető legtöbb Windows Phone 8-cal megjelent készülék frissíthető lesz Windows 10-re.


~Hivatalos - Windows 10 az asztalon: új ikonok?
Egy kiszivárgott képernyőképen láthatóak az (állítólagos) új ikonok, melyek majd egy későbbi Windows 10 verzióban veszik át a mostani, sokak által kifejezetten csúnyának tartottak helyét. A koncepció nem változott, de az új ikonok (már amennyiben ezek tényleg azok) lényegesen jobban mutatnak, mint az eddigiek. Az alábbi képernyőképet információink (és a Neowin írásai alapján) a Microsoft csapata tette fel, az ikonokkal kapcsolatban visszajelzést várva (egy kérdőív formájában kértek véleményt).


Project Milkyway: avagy a gyorsabb mobilos frissítések
A Microsoft egy új frissítési csatornát tervez az új rendszer mobilos változatának felhasználói számára, mely gyakoribb és korábbi frissítéseket ígér. A lényege az lenne, hogy egy felhasználócsoportot bevonjanak a rendszer még instabilabb verzióinak tesztelésébe, ők korábban kapnák meg az új frissítéseket, de több hibára és azokkal kapcsolatban kevesebb lehetséges megoldásra majd kell számítaniuk.


Windows Mobile 10? Új akkukímélő beállítások? Új USB támogatás
Egy frissítési táblázatból egyrészt az látszik, amit eddig is sejtettünk: a Windows RT rendszerek nem frissíthetők Windows 10-re. A másik, érdekesebb dolog, hogy a Windows 10 mobilos változatának neve a táblázat szerint Windows Mobile 10 lesz, követve a Windows Phone előtti sémát. Az új verzióban elvileg landol majd valamikor egy új Takarékos üzemmód alkalmazás, mely több testreszabhatóságot ad majd a felhasználónak (például leküldéses (=push) értesítések engedélyezése takarékos üzemmódban is, valamint annak a megadása, hogy mi számít "alacsony töltöttségnek" (jelenleg ez fix 20%)).



A harmadik jelentős dolog, amit a Microsoft új, félbehajtható, hordozható Bluetooth-billentyűzete kapcsán is sejthettünk, az az új USB (nem Bluetooth, bár feltehetően azt is bővítik) szabványok támogatása, mint például billentyűzetekhez és egerekhez, hanghoz és külső tárolókhoz.

Figyelem! A Windows Insider program résztvevői már letölthetik a Windows 10 (asztali) új verzióját! Az új ikonok meglétéről nem tudunk, de hamarosan mi is frissítünk és beszámolunk a változásokról!

 
nincs még hozzászólás