A Microsoft nem tudja mindenhol alkalmazni arcfelismerőjét, mert nem ismeri fel a feketéket

2019. április 19.
3.4231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Rasszizmussal vádolják a Microsoft saját arcfelismerő technológiáját, lévén a redmondi óriás a közelmúltban több hozzá kapcsolódó megrendelést is visszamondott arra hivatkozva, hogy rendszerük nem képes megfelelően felismerni a fekete embereket.

Ennek fényében egy kaliforniai bűnüldöző szerv mellett egy közelebbről meg nem nevezett ország megrendelését is vissza kellett mondaniuk, mert bár arcfelismerőjük működik, azonban azt rendszerint fehér, középkorú férfiakon tesztelték, tehát kizárólag ebben a kategóriában számíthatunk tőle pontos működésre.

Bár a Microsoft technológiája egy amerikai börtönben már működik, de ott ellenőrzött keretek között üzemel, a mostani munkák során azonban véletlenszerű embereken kellett volna alkalmazni a rendszert, ahol gyakori hibát okozott volna a működésben, ha afro-amerikaiakat kell azonosítania, sőt mi több, a nőkkel is meggyűlt volna a baja.
3 hozzászólás

login_password

5 éve, 5 hónapja és 6 napja

Jesszusom de gáz.

válasz erre

Porthos

5 éve, 5 hónapja és 6 napja

Ez ultraciki. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

5 éve, 5 hónapja és 6 napja

Nem rasszista, hanem sz.r.
El kell vinni Afrikába, ott úgyse sok személyi jog van, de van bőven fekete arc. röhögő smiley Kínaiak is azt csinálják, afrikai országokkal egyeznek meg, hogy legyen elég fekete a szoftverükhöz.

válasz erre