A Microsoft még nem tudja, hogy mi lesz a Huawei Windows 10-es laptopjaival

2019. május 21.
5.3421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az egész világ egy emberként lepődött meg, amikor az USA kormánya olyan megszorításra kényszerítette a Google-t, amivel gyakorlatilag aláírták a Huawei halálos ítéletét, hiszen elvették tőlük az Android és a Google termékek használati jogát.
Advertisement

Az eset hatására sokakban felmerült, hogy ezek után vajon a Microsoft is megkapja majd a felhívást arra vonatkozóan, hogy soha többé ne adja át a kínai gyártónak a Windows 10 operációs rendszert?

A Huawei ugyanis a közelmúltban több derekasan összerakott laptopot is piacra dobott a redmondi óriás szisztémájára alapozva, és bár a TechRadar közvetlenül megkereste a Microsoftot a válasz reményében, ők azonban egyelőre hárították a kérdést, és mindössze annyit mondtak, hogy egyelőre nem tudnak mit megosztani a sajtóval az ügy kapcsán.

Ha a kormány ezen a téren is lépéseket szorgalmaz majd, az újabb komoly érvágás lehet a Huaweinek, hiszen amennyiben a nevükkel ellátott laptopok nem kapják meg a biztonsági frissítéseket, akkor azzal gyakorlatilag ebben a szegmensben lehúzhatják a rolót.
megszorításra kényszerítette a Google-t, amivel gyakorlatilag aláírták a Huawei halálos ítéletét, hiszen elvették tőlük az Android és a Google termékek használati jogát.'>
2 hozzászólás

Levi87

5 éve, 2 hónapja és 27 napja

Nagyon kemény ez az ügy bakker... wtf smiley Ha a Windows sem kerül a gépekre, annyi annak az üzletágnak is. Legalábbis a világ nagy részén.

válasz erre

techiii

5 éve, 3 hónapja

Biztosan nekik is megálljt kell mondaniuk hiszen amerikai cég és a törvény az törvény.

válasz erre