A Microsoft már a Windows 10-re összpontosít

2014. december 03.
7731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A Microsoft megerősítette, mostantól kevesebb frissítést kap majd az XBox Zene (és mások), mert olyan funkciók fejlesztésén is dolgozik a csapat, amik majd a Windows 10-ben jelennek meg.

Megérkezett a "szokásos" frissítés a Windows Phone-os (XBox) Zene alkalmazáshoz, mely ezúttal néhány extra javítást is hozott, és többek között azt is orvosolta hogy a múlt héten eltűnt egyenkénti zenevásárlás funkció ismét előkerült az alkalmazásban (ez a funkció csak bizonyos régiókban érhető el).

A fejlemények között a 13 leggyakoribb alkalmazás-összeomlást okozó hibát kijavították (pl.

szinkronizálás közbeni lejátszáskor, szűrő (a műsortárban) megváltoztatásakor stb.), valamint olyanok is javításra kerültek, mint például az, hogy alkalmanként egy szám törlésekor az a készülék fájlrendszeréből nem törlődött.

Ehhez a frissítéshez kapcsolódik az, ami ennél viszont sokkal fontosabb: a Microsoft mindemellett megerősítette, hogy ezentúl nem fog olyan gyakran frissítéseket megjelentetni, mivel a fejlesztőcsapat már a Windows 10-ben megjelenő újdonságok fejlesztésén is dolgozik. Ha minden igaz és most kezdtek igazán bele a Windows 10 mobilváltozatának fejlesztésébe, akkor remélhetőleg a rendszer nyár közepén-végén feltűnik majd egy-egy új Lumia készüléken, amire majd (feltételezhetően némileg később) az összes többi, legalább 8.0-s Windows Phone-t futtató Lumia készülék frissíthet.

Bizonyítékként szolgálhat talán, hogy Kínában több szervernaplóban egy új, nagyobb mértékben eltérő (a verzió minor (x.xx) számában) verziószámmal találkoztak. Tudjuk, hogy a Windows Phone 8.1 (és 8.1 GDR1, 2) verziószáma 8.10.x, ami valószínűleg az utolsó 8.1-es frissítésig állandó is marad. Az előbb említett szervernaplókban fejlesztők azonban egy 8.15.x verziószámmal találkoztak, amiről a korábbi Microsoft-dolgozó Nawzil megerősítette, hogy a Windows (Phone) 10 egy korai belső tesztverziója. Nawzil azóta azt is közzétette, hogy már nem 8.15.x, hanem 10.0.x verziószámok bukkantak elő, azaz erős a gyanú, hogy a korábbi 8.15 is a Windows (Phone) 10 egy nagyon korai változata volt. A WPBenchmark időközben megerősítette a verziószámok kapcsán történt változtatásokat egy nemrég feltűnt 10.0.11345.0 verziószámmal.

Így, hogy ezek mellett a Microsoft is megerősítette a Windows 10-re való összpontosítást, reménykedhetünk, hogy minél hamarabb lerántják a leplet a következő Windows mobilos testvéréről, melynek elnevezéséről és megjelenéséről még nem sokat tudunk (elképzelhető, hogy az is Windows 10 lesz, de akár Windows 10 for Phones vagy Windows Phone 10 is lehet). Várhatóan a Microsoft majd a januári MWC-n, vagy, ami valószínűbb, a "még be nem jelentett, de valószínű" január végi sajtóeseményén fog majd bővebb információt nyújtani mind a Windows 10 (asztali) Consumer Preview-ről (~fogyasztói/felhasználói előnézet), mind a rendszer mobilos testvéréről. A Windows (Phone) 10 megjelenését többen 2015 nyarára (az ITHome szerint fejlesztői előnézetben májusra) várják.
nincs még hozzászólás