A Microsoft a kormányokat tette felelőssé a globális kibertámadás miatt

2017. május 15.
3.3091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miközben a világ a Microsoftra mutogatnak, a redmondi óriás egy közleményben bejelentette, hogy éppen az egyes nagyhatalmak kormányai felelősek azért, hogy pénteken éjszaka egy minden eddiginél nagyobb kibertámadás érte a világot.

A Microsoft ebben határozottan kiemelte, hogy a történtek talán egy jó ébresztőt szolgáltattak a kormányok számára azzal kapcsolatban, hogy nem kellene saját célra számítógépes vírusokat, illetve biztonsági réseket felhalmozniuk, mert ha elszabadul egy, az óriási problémát okozhat.

Habár ez felveti annak a lehetőségét, hogy a hétvégi zsarolóvírust esetleg egy kormány indíthatta útjára, Brad Smith, a Microsoft elnöke és jogi igazgatója azonban blogbejegyzésében ezt nem kívánta tovább ragozni, ellenben azt megerősítette, hogy ismét kormányok által használt vírusok szivárogtak ki, illetve közvetetten vagy közvetlenül - ezt nem tudni még -, de ezek okoztak globális problémát.

Smith egyébiránt ahhoz hasonlította a dolgot, mintha például veszélyes Tomahawk rakétákat loptak volna el az amerikai hadseregtől, csak éppen egy zsarolóvírus közvetlenül nem képes emberéletek kioltására.

A Microsoft elnöke hozzátette, hogy arról a biztonsági résről, ami most a problémát okozta, az NSA már évek óta tudott, azonban önző céljaik miatt erről mégsem értesítették az illetékeseket a javítás érdekében, így ettől a titkolózástól most több ezer ember szenved világszerte.
3 hozzászólás

techiii

7 éve, 6 hónapja és 9 napja

Most igazat adok az MS-nek, nem ők voltak a ludasok.

válasz erre

Porthos

7 éve, 6 hónapja és 9 napja

Az durva hogy kormányzati szinten tudtak egy ilyen hibáról és hallgattak róla. meglepett smiley

válasz erre

technomancer

7 éve, 6 hónapja és 9 napja

NSA mekkora aljas szervezet baszki. szomorú smiley

válasz erre