A mesterséges intelligencia segíthet megakadályozni a jövőben a kriptovalutás csalásokat

2018. december 06.
5.2211
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen rendhagyó módszert dolgoztak ki az Imperial College London munkatársai annak érdekében, hogy megakadályozzák a kriptovalutákhoz kapcsolódó csalásokat, azon belül is a pump and dump módszert.

Ennek a lényege, hogy a csalók lényegében egy kevésbé értékes és ismert kriptovalutát mesterséges módszerekkel értékessé tesznek, majd miután kivették belőle a hasznukat, gyorsan visszataszítják a mélybe, mely folyamat alig néhány másodperc leforgása alatt zajlik le.

A kutatók azonban most egy olyan algoritmust írtak, mely a mesterséges intelligenciával kibővülve képes arra, hogy időben felismerje a problémát, vagyis a mesterséges növelés megindítása előtt közbe lehetne avatkozni, hogy ne mehessen végbe a csalás, ami nem ritkán több millió dolláros károkat okozhat.

A fejlesztők a tesztidőszak során sikeresen alkalmazták algoritmusukat, ezáltal öt csalást is idő előtt feltartóztattak, azonban attól tartanak, hogy a csalók gyorsan rájönnek a módszer lényegére, és más alternatívákhoz folyamodnak.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ha valaki trükközni akar, az trükközni fog.

válasz erre

Direktor

11 hónapja, 1 hete és 1 napja

Érdekes megoldás lenne, de szerintem még könnyebben lehetne így csalni.

válasz erre

petrovicsz

11 hónapja, 1 hete és 1 napja

Hát kiváncsi leszek...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink