A mesterséges intelligencia adta vissza a megnémult rádiós hangját

2018. június 18.
6.5831
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Túlzás nélkül kegyetlen éveken van túl Jamie Dupree, a Cox Media 54 éves rádiós riportere, akit néhány esztendővel ezelőtt egy rendkívül ritka idegrendszeri betegséggel diagnosztizáltak, amitől emberünknek apránként romlott a beszélőképessége.

Mindez majdnem derékba törte Jamie karrierjét, azonban a riporter a modern technológiának köszönhetően hamarosan újra munkába állhat, a skót CereProc által megálmodott mesterséges intelligencia ugyanis a férfi korábbi hangfelvételei alapján képes lényegében beszélni Dupree helyett.

A skótok 2006 óta dolgoznak egy olyan mesterséges intelligencián, mely képes saját ideghálózat felépítésére azáltal, hogy a felvételről rögzített szavakat rendkívül apró hangfoszlányokra bontja, majd ezeket saját elv szerint osztályozza, miközben elemzi a hangképzést és egy sor más dolgot is, és nagyjából úgy tudja továbbítani az illető gondolatait, mint azt Stephen Hawking esetében is alkalmazták.

A mesterséges ideghálózat nagy előnye, hogy képes lényegében előre megjósolni, hogy mielőtt Dupree kimondana egy szót, az MI ki tudja találni azokat, és rögtön helyettesíti is a megfelelő kifejezéssel, aminek az eredménye egy összefüggő szöveg lesz, méghozzá a férfi saját hangján.

Dupree betegsége lévén ugyanis amint a férfi beszélni kezd, a nyelve előreesik a szájüregébe, a torka pedig megfeszül, így két-három szónál többet képtelen elmondani, de az MI által június 25-től újra hallhatják hangját a férfi rajongói a rádióban, ami kisebb tudományos bravúr.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Kisfaludy82

8 hónapja, 3 hete

Na ha valami, akkor ez elképesztő!

válasz erre

inkognito

8 hónapja, 3 hete

Nem semmi.

válasz erre

techiii

8 hónapja, 3 hete

Hát ez nagyon kemény.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink