A MediaTek bemutatta a 144Hz-es támogatással felvértezett Dimensity 1000+ lapkakészletet

2020. május 08.
12.2921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A MediaTek a várakozásoknak megfelelően bemutatta legújabb lapkakészletét, mely Dimensity 1000+ név alatt a korábban megismert Dimensity 1000 alaposan továbbfejlesztett változata lett,ami az 5G mellett egy sor olyan dolgot támogat, amire szükség lehet például egy gamer okostelefonban (is).

A chip ennek megfelelően már magabiztosan kiszolgálja a 144Hz-es kijelzőket, méghozzá 1080p-s maximális felbontás és 21:9-es képarány mellett, miközben a beépített MiraEngine segítségével a készülék képes arra, hogy az SDR videókat HDR10+-ra konvertálja.

A chipset rendelkezik mindemellett 5G UltraSave technológiával, mely csökkenti az energiafelhasználást, de nem maradt ki belőle a HyperEngine 2.0 sem, hogy a kapcsolódó hardver mindig a legjobb teljesítményt nyújtsa a készüléknek, de a lapkakészlet minimálisra csökkentette a WiFi és a Bluetooth késleltetési értékét is, miközben olyan zavarásgátló technológia is helyet kapott benne, ami ellenállóbbá teszi az interferenciával szemben, mely szintén a játékosok számára jó hír, ha Bluetooth eszközöket használnának.

A Dimensity 1000+ egyébiránt 7nm-es gyártástechnológiára épül és négy Cortex-A77-es, valamint négy A55-ös maggal rendelkezik, GPU-ból pedig egy Mali-G77 MP9-est kapott. Első megjelenése az iQOO következő gamer okostelefonjában lehet!
2 hozzászólás

Ronalddo

4 éve, 2 hónapja és 20 napja

Komoly, mint egy monitor. mosolygó smiley

válasz erre

betyár

4 éve, 2 hónapja és 20 napja

Ez tisztára olyan mint a napokban bemutatott másik lapka.

válasz erre