A McLaren felvásárlását tervezi az Apple?

2016. szeptember 22.
1.6011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Könnyen lehet, hogy a sportautók világát is meghódítaná magának az Apple, a Financial Times legfrissebb beszámolói szerint ugyanis a Nagy Alma egy vételi ajánlatot tett nemrégiben a versenyautós világban ismert McLaren-nek.

Mint ismert, az Apple eddig is tett kisebb-nagyobb kikacsintást az autóipar irányába, ezáltal az önvezető autóikkal például már teszteket folytatnak, de hogy a sportkocsik világát is meg akarná hódítani a cég, arra egyelőre még nem igazán tettek utalásokat sem.

Hogy az Apple teljes felvásárlást vagy csak egyfajta befektetési ajánlatot tett-e a McLaren-nek, az egyelőre még nem derült ki pontosan, ellenben a szakértők azonnal heves fantáziálásba kezdtek az egyesülés kapcsán, ezáltal úgy vélik, hogy amennyiben a McLaren és az Apple fúziója megvalósulna, az rengeteg technológiai újdonságot hozhatna az autóiparba.

Az ügynek egyébiránt két további érdekessége is van! Az egyik, hogy a McLaren jövője az elemzők szerint nem túl rózsás, ezáltal nehéz jó befektetésként tekinteni rá. A másik pedig, hogy az Apple éppen a McLaren mérnöki csapata, szabványai és technológiái miatt szeretne lecsapni a gyártóra, és nem más egyéb tapasztalataik miatt, amivel segíthetnék önvezető autóik elkészítését.

A McLaren egyébiránt közleményben tagadta a fenti híreszteléseket, de mint tudjuk, ez általában semmit sem jelent.
3 hozzászólás

rDAVE

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

A McLaren nyilatkozott az ügyben, azt mondták nem tárgyalnak az Apple-lel.

válasz erre

Gólem

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

Az ember pedig azt gondolná, a McLaren brutál gazdag cég... meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

Az igen! meglepett smiley Egy huszárvágással meg lenne oldva az AppleCar. röhögő smiley

válasz erre