A maszk vonzóbbá teszi az embereket egy friss kutatás szerint

2022. január 23.
54.6511
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Cardiffi Egyetem új tanulmánya szerint az arcmaszk viselése vonzóbbá teszi az embereket, lévén a kutatók azt vizsgálták, hogy az arcvédő maszkok tömeges viselése befolyásolta-e a viselőjének érzékelt vonzerejét.
 

A COVID-19 világjárványt megelőzően a kutatás megállapította, hogy az orvosi arcvédő maszkok csökkentették viselőjük észlelt vonzerejét. Amikor azonban a csapat napjainkban újra megvizsgálta ugyanezt a témát, azt találták, hogy az emberek vélekedése megváltozott - és ez nem csak a "nem vonzónak" vélt vonások elrejtésének köszönhető.

A kis tanulmányban arra kérték a nőket, hogy értékeljék a férfi arcok vonzerejét, amikor orvosi maszkot, szövetmaszkot, tárgy által eltakarva, és amikor egyáltalán nem elrejtve. Az általuk értékelt 40 arcot korábban már értékelték a vonzerő szempontjából, és a vonzónak vagy nem vonzónak ítélt arcok skáláját értékelték.

A kutatócsoport úgy véli, hogy a hatás egy része azzal függ össze, hogy hogyan érzékeljük a maszkot viselő embereket, miután hónapokig tömegesen láttuk őket. Az is lehet, hogy a maszkokat már nem asszociáljuk a betegséggel.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Érdekes eredmény mit ne mondjak!

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 1 hete és 4 napja

Mert nem látszik az arc. Persze hogy szimpatikusabb...

válasz erre

techiii

4 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ahhha érdekes egy tanulmány.

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 1 hete és 4 napja

Elég hülye kutatás.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink