A magyarok többsége Németországban adatroamingol a legtöbbet

2018. július 11.
1.1441
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes statisztikákat mutatott be a Telenor a magyar ügyfelek adatroamingolási szokásaival kapcsolatban, hiszen míg korábban a hanghívások adták a roamingforgalom jelentős részét, addig manapság az adatroaming is előkelő helyen áll a listán.

A szolgáltató a 2016. január és 2018. május közötti időszakban vizsgálódott, a 29 hónap során pedig látványos növekedést tapasztaltak a statisztikákban 2017 júliusától, amikor életbe lépett a legújabb szabályozás arról, hogy az EU területén belül a hazaival megegyező feltételek mellett lehet használni a roaming adatforgalmát is.

Mint kiderült, az említett időszakban a következő öt országban adatroamingoltak a legtöbbet a Telenor ügyfelei:

1. Németország
2. Ausztria
3. Olaszország
4. Franciaország
5. Horvátország

Csak a 2017-es évet vizsgálva az emberek az unió 27 országában havonta mintegy másfél gigabájt adatot roamingoltak, és érezhetően növekednek az értékek szezonális tekintetben, így például Horvátországot vizsgálva télen elenyésző az adatforgalom mennyisége, ellenben a nyaralási időszakkal, amikor óriási forgalmat bonyolítanak ott az ügyfelek.

Összességében kijelenthető azonban, hogy az EU-n kívüli országokban is növekedett az adatroaming használatának mértéke, így a legtöbbször a következő államokban használták a lehetőséget az ügyfelek:

1. Izland
2. Egyesült Államok
3. Svájc
4. Szerbia
5. Törökország
5 hozzászólás

kpal

4 hónapja, 3 hete

Nekem is Telenor kártyám van ,pedig 2 éve kint vagyok, igaz mellette van egy osztrák kártyám is de az csak a routerbe van .

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 3 hete

Sehol egy Anglia?

válasz erre

Harder

4 hónapja, 3 hete

De fura hogy németek vannak elől. Ausztriát értem, szomszédok.

válasz erre

TEchie

4 hónapja, 3 hete

Izland bakker!!! Ennyi magyar jár oda?

válasz erre

muki

4 hónapja, 3 hete

Ha tippelnek kellett volna, nem ezt az eredményt tippeltem volna.

válasz erre