A londoni terrortámadás miatt a britek ellenőriznék WhatsApp üzeneteinket

2017. március 31.
2.8001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Amber Rudd, Nagy-Britannia belügyminisztere a napokban a BBC munkatársainak megerősítette, hogy a legutóbbi londoni terrortámadásért felelős Khalid Masood mindössze két perccel tette előtt még aktív állapotban volt a WhatsApp nevű titkosított üzenetküldőn.

A miniszter éppen ezért úgy gondolja, hogy a jövőben el kell érniük, hogy az efféle üzenetküldő rendszereknek, illetve olyan közösségi oldalaknak, mint a Facebook, hozzáférést biztosítani legalább a brit titkosszolgálatok számára a kijelölt, illetve kétes személyes beszélgetéseihez annak érdekében, hogy hatékonyabban megakadályozhassák az efféle támadásokat.

Amber Rudd ugyanis egyenesen a terroristák búvóhelyeként jellemezte az end-to-end titkosítással működő üzenetküldőket, amelyek korlátozásáról, illetve legalább bizonyos személyek beszélgetéseinek a titkosszolgálatok általi megtekintéséről az elkövetkezendő napokban egy tanácskozás keretein belül egyeztetnek majd.
3 hozzászólás

technomancer

7 éve, 8 hónapja

Nagyon nem jó ötlet. Remélem nem fekszik le az ilyeneknek egyik cég se.

válasz erre

TEchie

7 éve, 8 hónapja és 1 napja

Konkrét ügyben megértem ha igényt tartanak felvételekre, de nehogy már mindig, minden emberrel kapcsoaltban hozzáférjenek titkos dolgokhoz.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 8 hónapja és 1 napja

Nem az a megfelelő bűnüldözési metódus hogy mindenki üzeneteit láthatják vadidegenek. Ez nem jó irány.

válasz erre