A Linux Mint Serena készen áll a decemberi megjelenésre

2016. november 14.
2.6261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Clement Lefebvre publikálta a 2016 novemberi hírlevélben, hogy a Linux Mint 18 Serena munkálatai jó ütemben haladnak, az előrejelzések szerint hamarosan itt a béta, és a korábban közölt decemberi végleges megjelenéssel kapcsolatban sem várható csúszás.

A bevezető utolsó fele kulcs fontosságú, mivel nemrégiben adtuk hírül, hogy a Fedora 25 a beígért megjelenési dátumot a szokásához híven kénytelen kitolni, így az új dátum november 22-e lesz. Nagyjából ezzel a bejelentéssel egyidőben értesültünk arról is, hogy a Linux Mint 18.1 Serena már a Cinnamon 3.2-es verzióval érkezik, valamint a Mate felhasználói asztali környezet kedvelőinek is kedveznek, mivel a friss 1.16-os variánssal is elérhető lesz a Mint új lemezképe.

Clement azt is elmondta, hogy van még pár bug, amit javítani kell, de hamarosan elérhetővé válik a nyilvános tesztelésre, a visszajelzések alapján pedig valamikor decemberben érkezhet az éles változat.

Lefebvre egy donációs adatot is közölt, amely szerint mintegy 464 adományozó által kapott közel 10 ezer dollárt tudtak a fejlesztésekre áldozni, aminek köszönhetően sok-sok újdonsággal érkezik majd a Serena, ami long term Support-tal jön és a Linux Kernel 4.4-gyel.
4 hozzászólás

mrG

8 éve, 23 napja

Szerintem, de ez csak az én véleményem:
Alapból Mageiat, v PCLininxcOS-t használok, minden drivert fixre felismernek, és out-the-box, nem kell velük vacakolni. mosolygó smiley

Linux 4.4.30 (utolsó fix kernel)

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 24 napja

Jó, mondjuk ez nem egy fő disztribúció, mint a Fedora, csak egy leágazás. Vicces lenne ha nem tudnák tartani az időt...

válasz erre

Levi87

8 éve, 25 napja

Már nem annyira tetszik mint régebben de drukkolok neki!

válasz erre

CharlieFirpo

8 éve, 25 napja

Majdnem 500 adomány, az elég szép! mosolygó smiley Meglátszik hogy szeretik a felhasználók.

Kíváncsi lennék, az Ubuntu mennyit szed így össze...

válasz erre