A Linux Mint a legnépszerűbb Linux

2016. december 19.
4.8701
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Annak ellenére, hogy a Windows piacvezető szerepe megkérdőjelezhetetlen, a Linux jelenléte is egyre stabilabb, ráadásul már nem csak a fejlesztők körében, hanem az otthonokban és a munkahelyeken is egyaránt - leginkább pedig a Mint hódít.

Egy Reddit felhasználó összehasonlította, hogy az elmúlt 10 évben hova, pontosabban hogyan fejlődött a Linux disztribúciók népszerűségi skálája. A kimutatás a statisztika-fanatikusoknak kedvez igazán, de megfigyelhető, hogy nem sokan tudták megtartani a top 5-ben lévő helyüket az évek múlásával, valamint, hogy az újabb, inkább a külcsínre fókuszáló megoldások kapnak helyet a legjobbak közt.

Az Ubuntu alapú rendszerek vezető szerepe nem túl meglepő, változás ennek ellenére történt, hiszen míg 10 évvel ezelőtt az Ubuntu volt a nr.1, addig a Linux Mint szépen lassan felemésztette a saját rendszerük alapjait megteremtő Canonical szoftvert és átvette, sőt pár éve már tartja is vezető szerepét.

A Linux Mint a legnépszerűbb Linux - 2. kép

4 hozzászólás

VDemon

7 éve, 10 hónapja és 24 napja

Ezt tapasztalom én is, szinte minden Linuxos ismerősöm ezt használja. mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 10 hónapja és 24 napja

PDA_FAN írta:
De hiszen a Mint is egy Ubuntu...
Annál picit több, nem kellene attól félni, hogy megszűnne az Ubuntu megszüntetésével. Ráadásul most is van egy Debian alapú vonala is.

válasz erre

PDA_FAN

7 éve, 10 hónapja és 24 napja

De hiszen a Mint is egy Ubuntu...

válasz erre

rDAVE

7 éve, 10 hónapja és 24 napja

Hát mondjuk ez nem arról statisztika, hogy mennyien használják, szóval nem az igazi népszerűsége. Ez csak a distrowatch-on nézelődök napi átlaga. Ennyi erővel a facebook is lehet népszerűség mérő, ami ubi: 1 322 194 vs Mint: 117 554... Lehet sokan érdeklődnek a Mint iránt, de az Ubuntut meg többen ismerik, olyanok is, akik nem ismerik igazán a Linuxot. Kevésbé gyakorlott Ubuntu felhasználónak eszébe se jut másik distro-t keresni.

válasz erre