A Linux Mint 19 az eddigi leggyorsabb Cinnamont hozza el nekünk

2018. március 15.
5.6311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Clement Lefebvre a mai napon adta hírül, hogy a Linux Mint 19-es verziójában, a Cinnamon asztali környezet az eddigi leggyorsabb lesz, ugyanis a fő fókuszpont az applikációk indítási sebességén volt.

Amint az ismeretes, a Cinnamon a sztenderd asztali környezet az Ubuntu alapokra építekező Linux Mint esetében. A számos Gnome stack komponenst használó megoldás nem olyan könnyed, mint mondjuk a Mate vagy éppen az Xfce, következésképpen az applikációk indítása picit időigényesebb itt.

Az persze jó kérdés, hogy a csapat az elmúlt évek folyamán miért nem invesztált több időt ezen porbléma kiküszöbölésére, de most összehasonlították a Cinnamont a Metacity Window Manager-rel, és azt vették észre, hogy előbbi hatszor lassabban reagál.

A Cinnamon Muffin Window Manager-ét kombinálták az említett Metacity-vel, a végeredmény pedig egy házon belül írt szkript lett, amely megoldani látszik a fent vázolt lassúságot, így a Linux Mint 19 Cinnamon Edition igazi áttörésnek ígérkezik a disztribúció történelmében.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 7 hónapja és 16 napja

Ideje volt, rohadt lomha tud lenni ha valamiben nem ssd van.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 7 hónapja és 16 napja

Ideje volt, rohadt lomha tud lenni ha valamiben nem ssd van.

válasz erre

VDemon

1 éve, 7 hónapja és 16 napja

Jól hangzi, igaz, rá is fért.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink