A Linux AIO csapata tovább emelte a tétet

2017. január 20.
3.1211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Azok után, hogy Željko Popivoda bejelentette az Ubuntu 16.10 majd nem sokkal később a 14.04-es AIO lemezt, máris itt a következő, ám ezúttal egy sokkal érdekesebb megoldással rukkoltak elő, amelyet Linux AIO Ubuntu Mixture 2017.01-nek neveztek el.

A fejlesztői csapat nem lazsálással tölti az újév eddigi szakaszát, hiszen sorra jönnek ki a frissebbnél frissebb, jobbnál jobb projektekkel, amelyek közül egyértelműen a mostani a legjelentősebb.

A Linux AIO Ubuntu Mixture egy olyan boot-olható média, amelyben összegyűjtötték a népszerű Ubuntu-ra építkező megoldásokat azokkal az asztali környezetekkel, amelyeket a legtöbben letöltenek hozzájuk, az érintetlen lemezképet bedobták egy közös konténerbe, és máris kész az idei év eddigi legjobb és leghasznosabb telepítő kitje.

Az összes változat egytől egyig 64 bites, és ami igazán különlegessé teszi az egészet, hogy UEFI kompatibilis. Bizony, a csapat végre sikeresen megoldotta, hogy az UEFI módot is kezelni tudja az általuk készített lemezkép, ezzel párhuzamosan pedig azt ígérték, hogy a következő hónapokban további UEFI kompatibilis ISO-k várhatóak.

Most pedig, gondolom eléggé felcsigáztunk mindenkit, hogy mégis mik kerültek a lemezre, így a teljes lista, amelyek közül választhatunk ez lenne: Ubuntu 16.04.1 LTS (Xenial Xerus), Linux Mint 18.1 Cinnamon Edition, elementary OS 0.4 Loki és a Zorin OS 12.

A Linux AIO csapata tovább emelte a tétet - 2. kép

2 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 10 hónapja és 19 napja

Az a baj hogy 2 gigás pendrivera nem fér fel.

válasz erre

VDemon

7 éve, 10 hónapja és 19 napja

Ez a nagy UEFI trükközés amit MS csinált, semmire nem jó csak arra hogy megszivassa a júzereket.

válasz erre