A Linux 5.10 dobja az Intel MIC támogatást

2020. november 03.
21.5601
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
Egy tíz évvel ezelőtti, több mint fél évtizede a rendszerben lévő architektúra támogatás kerül ki az érkező Linux kernelből, amivel jelentősen csökken majd annak mérete - de ez csak az első lépés, hamarosan több, friss driver hiányában öregedő támogatás is megszűnik.

Az Intel még 2010-ben mutatta be a Xeon Phi családot, amit elsősorban szerverekbe, felső kategóriás és szuperszámítógépekbe szánt és PCIe interfészen keresztül lehet társprocesszort illeszteni a konfigurációhoz, melyet a célalkalmazások jól dokumentált módon tudnak használni. Az Intel 2013-ben küldte be a Linux kernel kódjába a megfelelő driver kódokat, hogy a kernel hivatalosan is támogassa a Many Integrated Core (MIC) architektúrát.

Ezt a kódot az Intel aktívan támogatta viszont már egy hosszú ideje nincs karbantartva és az utolsó Xeon Phi-k, a Knights Mill család is 2017-ben jelent meg, majd az Intel bejelentette, hogy nem támogatják tovább az architektúrát.

Greg Kroah-Hartman, a Linux kernel -stable ágának karbantartója a hétvége alatt küldte be a kódmódosítását az 5.10-rc2 kódjába, mellyel dobják az Intel MIC támogatást és ezzel 27 ezer kódsorral csökkentette a kernel méretét.

A kernelben egyébként nemrégiben kezdték el a régi, karbantartás nélküli, hibás hardver támogatási kódokat eltávolítani, így a jövőben további támogatások fognak megszűnni, már persze akkor, ha valaki nem kezdi el támogatni ezeket a részeket.
1 hozzászólás

Levi87

3 éve, 8 hónapja és 8 napja

Érthető lépés. Ha valamihez nincs hivatalos támogatás, azzal kár szenvedni.

válasz erre