A LinkedIn felhasználók is gyenge jelszavakat használnak

2017. március 13.
3.0811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A tavalyi évben a LinkedIn-t is elérte az adatlopás, hiszen több millió jelszót tulajdonítottak el, ezáltal pedig több millió felhasználót kényszerítettek arra, hogy megváltoztassák jelszavaikat, lehetőleg minél bonyolultabbra, de úgy fest nem sokan aggódnak az esetleges újabb hacker támadás miatt.

A LinkedIn leginkább az üzleti életben tevékenykedő felhasználók játszótere, ahol rengeteg személyes információt osztanak meg magukról, eddigi életükről és munkahelyükről. A lehető legtökéletesebb online CV tárhely sokaknak, így az ember joggal gondolná azt, hogy ezeket az információkat szeretnék biztonságban tartani.

Ezzel szemben egy friss felmérés kimutatta, hogy a teljes felhasználói tábort figyelembe véve több mint 63 millió ember használ közepesen vagy egyértelműen gyenge jelszót, amivel egy esetleges támadás sikerességét növelik.

A legrosszabb az egészben, hogy sokan a munkájukhoz vagy egyéb más online felületükhöz is ugyanezt a gyenge jelszót használják, amivel növelik annak az esélyét, hogy több platformon is áldozatul esnek a rosszindulatú támadásnak. A LinkedIn és a biztonsági szakemberek is azt kérik, hogy ha lehet mindenhol másik, és komplex jelszót adjunk meg saját magunk és adataink biztonsága érdekében.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 3 hónapja és 14 napja

Ez az egész világon jellemző, nem csak a linkedinen.

válasz erre

Gólem

1 éve, 3 hónapja és 14 napja

Aki ahhoz is hülye hogy a jelszavát normálisan kezelje, az hogy akar jól fizető melót kapni bárhol is? Ergó: iratkozzon le a linkedinről.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink