A Lenovoé lett az IBM szerverüzletága

2014. január 23.
3961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Megveszi a Lenovo az IBM szerverüzletágát.

Csütörtökön a hongkongi tőzsdefelügyeletnek benyújtott papírok szerint a Lenovo 2,3 milliárd dollárért veszi meg a szerverüzletágat. Az IBM nagyjából 2,07 milliárd dollárt kap készpénzben, a fennmaradó részt pedig részvénykibocsátással fedezi a Lenovo.

A megegyezés mindkét cég szempontjából előnyős. A szerverüzletág viszonylag kis része az IBM portfóliójának, és a számítástechnikai cég ezután a sokkal jövedelmezőbb szoftverüzletágára és szolgáltatói üzletágára koncentrálhat.  A Lenovo számára a szerverüzletág megszerzése lehetőséget nyújt, hogy szélesítse tevékenységi körét. 2013-ban a Lenovo volt a világ legnagyobb asztali számítógép (PC) gyártója a legyártott számítógépek száma alapján, de az elmúlt években a PC-k és laptopok iránti kereslet folyamatosan csökkent.

Azonban nem teljesen biztos, hogy létrejön a két cég közti üzlet. Az eladásba bele kell egyeznie az Egyesült Államok felügyeleti szerveinek is. Elképelhető, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva vizsgálatot indítanak egyes amerikai hatóságok, mert attól tartanak, hogy a kínai cég érzékeny információkra tesz szert az amerikai befektetésén keresztül. A Lenovo már 2013 tavaszán is érdeklődött az IBM szerverüzletága iránt, de akkor sikertelenek voltak a tárgyalások. Sajtóhírek szerint az elmúlt időszakban már a Dell és a Fujitsu is tárgyalt az IBM-mel, de a cég végül a Lenovo mellett döntött.

Forrás: MTI
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink