A legújabb Ubuntu nem csak PC-n, de Nintendo Switch-en is elfut

2018. április 29.
5.3301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Nem is olyan régen mi is beszámoltunk róla, hogy elérhetővé vált a legújabb Ubuntu Linux verzió, amelyet az összes támogatott platformra le lehet tölteni, de most itt az extra, hogy már Nintendo Switch-en is elfut a Canonical újdonsága.

Igen, nem írtuk el, valóban egy Nintendo Switch a hardver, amin a Canonical által fejlesztett, népszerű open source operációs rendszer fut, persze nem hivatalos build készült a kedvelt konzolra, csupán egy unatkozó felhasználó gondolta azt, hogy mi lenne ha.

Néhány napja derült ki, hogy feltörték a Nintendo Switchet, ezzel megnyitva a hardvert a rendszerek előtt, most pedig már a GBAtemp oldalon bukkant fel egy Ubuntu telepítés.

Persze az egész manóvert csak hozzáértőknek javasoljuk, mindennapos használatra azért nem alkalmas ez a párosítás, de vannak dolgok amik jól működnek, ilyen például a hangerőszabályzó gombok vagy éppen az érintés alapú vezérlés.

A legújabb Ubuntu nem csak PC-n, de Nintendo Switch-en is elfut - 2. kép

a legújabb Ubuntu Linux verzió, amelyet az összes támogatott platformra le lehet tölteni, de most itt az extra, hogy már Nintendo Switch-en is elfut a Canonical újdonsága.'>
3 hozzászólás

bekecs

6 éve, 5 hónapja és 4 napja

Kipróbálom ha lesz Switchem! mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 5 hónapja és 4 napja

Nem sokáig várattak magukra a hekkelések ahogy feltörték! röhögő smiley

válasz erre

VDemon

6 éve, 5 hónapja és 4 napja

Nagyon király! mosolygó smiley

válasz erre