A legújabb Falcon 9 kilövés egy igazi mérföldkő a SpaceX számára

2020. november 28.
45.6731
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A SpaceX ismételten felvitt 60 darab Starlink műholdat a Falcon 9-es újrahasznosítható rakétával, azonban ez egy igencsak fontos küldetés volt az űrügynökség számára, mivelhogy ez volt a századik alkalom, hogy sikeresen az óceánban landolt a hordozórakéta.
 

A mai repülés a 2020-as év huszonharmadik SpaceX-kilövését jelentette, amely a társaság eddigi legforgalmasabb indítási éve. A korábbi rekord 2018-ban született, amikor a cég 21 alkalommal intézett kilövést. 2020 már amúgy is egy erős év a SpaceX számára, több szempontból is:

A rekordmennyiségű 23 kilövés két különböző űrhajós missziót tartalmaz a Nemzetközi Űrállomásra az elmúlt fél évben, úgyhogy több szempontból is mérföldkőnek tekinthető az idei esztendő az űrügynökség szemszögéből - és ki tudja még, hogy az elkövetkezendő évek mit hoznak számukra...
4 hozzászólás

TEchie

4 hónapja, 3 hete és 2 napja

Mindig szomorúan olvasom hogy senki nem akadályozza meg abban hogy teliszemetelje az űrt. Olcsó szolgáltatást ígért de már a teszt is horror áron van. Ez az egy projektje rettenetesen bosszant és csalódás.

válasz erre

betyár

4 hónapja, 3 hete és 2 napja

Az biztos.

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 3 hete és 2 napja

Pörögnek nagyon.

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 3 hete és 2 napja

Jól teliszemetelik az eget.

válasz erre