A legújabb Dell XPS Ubuntu 18.04-et kapott

2018. július 28.
2.1491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Canonical és a Dell együttműködésenk újabb gyümölcse a következő generációs XPS laptop, amelynek Developer Edition kiadása az éppen aktuális legfrissebb Ubuntu Linuxot kapta meg sztenderdként.

A Dell XPS a felső kategóriát képviseli az amerikai központú cég életében, abból is a 13 colos verzió egyfajta MacBook ellenfélként van aposztrofálva, ám ebből van egy Developer Edition verzió, amit kifejezetten az open source világ fejlesztőinek szánnak.

A mostani verzió érdekessége, hogy szoftveres téren az LTS támogatással rendelkező Ubuntu 18.04 van előtelepítve, így Kernel és operációs rendszer terén is a lehető legfrissebbet kapják a felhasználók, a bitang erős és aktuális hardver mellett.

Mert hogy ez utóbbis sem piskóta, hiszen az Intel legújabb, nyolcadik generációs négymagos prosszora és 16GB-nyi memóra felel a sebességért, míg tárhelyből 1TB-nyi SSD áll rendelkezésre, de ne feledkezzünk meg 13,3 szinte kávamentes FHD vagy akár Touch UHD felbontással rendelkező kijelzőről sem. Az induló ár 1050 dollár, augusztustól.
4 hozzászólás

Fikarc

2 éve, 2 hónapja és 17 napja

Szép gép, de évek óta nem változik, ez fura.

válasz erre

login_password

2 éve, 2 hónapja és 17 napja

Nem is rossz az induló ár de a konfigra kiváncsi lennék.

válasz erre

TEchie

2 éve, 2 hónapja és 17 napja

Jók ezek az XPS-ek, és természetesen csak Ubuntuval!

válasz erre

VDemon

2 éve, 2 hónapja és 17 napja

Csak az a ronda karbon borítás ne lenne. Az elrettent.

válasz erre