A legtöbb Androidra szánt antivírus haszontalan

2019. március 15.
3.9431
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az, hogy Android alatt a malware és egyéb kártevők jelenléte ma már semmi újdonsággal sem bír, ám az, hogy a legtöbb ezek ellen írt program haszontalan már lényegesebb információ, hiszen egyáltalán nem védenek meg minket a rosszindulatú megoldásoktól, legalábbis egy friss kutatás ezt bizonyítja.

Az AV-Comparatives publikálta azt, hogy az elemzéseik azt bizonyítják, hogy a Play Store-ban található víruskergetők java része nem védi meg az adatainkat és az online életünket a malware-ektől, sőt egyes esetekben ezek maguk is fertőzött fájlok voltak, amiket a Google igyekszik mihamarabb eltávolítani onnan.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindegyik hasztalan védekezést jelentene, a felmérés alapján a BitDefender, a Kaspersky és a McAfee azok a megoldások, amelyek használatának van értelme Android alatt.

A teljes teszt során 250 biztonsági programot teszteltek, amely során nem kevesebb mint 138 impotensnek bizonyult a védelmi mechanizmusával együtt, így kijelenthető hogy alaposan meg kell gondolnunk hogy mit is használunk annak érdekében, hogy biztonságban tudjuk magunkat.
3 hozzászólás

Porthos

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nem újdonság. Sajnos.

válasz erre

impuuu

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Mondjuk feltennék egy két kérdést annak a kétbitesnek, például, hogy mi vezérelte a döntését akkor, amikor az első felsorolásban szereplő, közismert patinás nevű, valid szoftverek helyett az noname Ayogames, AZ Super Tools, azemoji studio, Baboon Antivirus, bESapp és a további sok sok hatástalan ****ok egyikét telepíti a telefonjára ...

válasz erre

rDAVE

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

És a gyártók nagy ívben f-snak a biztonságra. Szépítgetik, frissítgetik az egyedi felületüket, de a biztonsági csomag többéves a telón. Gondolkozom rajta, hogy köv telóm egy android one-os (valószínűleg nokia) legyen, ugye két-három év update garantált...

válasz erre