A legnagyobb külföldi magazinok is kritizálják a Facebookot a félretájékoztatás miatt

2021. október 24.
77.2621
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A hétvégén tovább erősödött a Facebook kritikai reflektorfénye, mivel több nagy médium is új jelentéseket tett közzé, amelyek a Facebook korábbi alkalmazottja, Frances Haugen által kiszivárogtatott belső vállalati dokumentumok alapján készültek.

Szombaton a The New York Times és a The Wall Street Journal is cikkeket közölt a Facebook szolgáltatásaiban megjelenő félretájékoztatásról és gyűlöletbeszédről Indiában, a vállalat legnagyobb piacán.

A The Washington Post pedig arról számolt be, hogy a Facebook alkalmazottai aggódnak amiatt, hogy az oldal szerepet játszott a félretájékoztatás terjedésében, amely hozzájárult az amerikai Capitolium január 6-ai halálos támadásához.

Utóbbi forrás beszámolója a Bloomberg és az NBC News pénteki beszámolóit követte, amelyek szintén a félretájékoztatás Facebookon való terjedésével foglalkoztak az Egyesült Államokban, és ezek a beszámolók a Journal és a Times hasonló pénteki beszámolóit egészítették ki, ami jól mutatja, hogy itt nemcsak szimpla pletykákról van szó, hanem elég stabil alapokon álló információkról.
4 hozzászólás

login_password

1 hónapja, 1 hete

Ez sosem lesz jobb szerintem.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 1 hete

Nyilván mindenki kritizálja, ezzel mást nem lehet tenni...

válasz erre

techiii

1 hónapja, 1 hete

Azért azt valljuk be, hogy a Facebook nem gyárt tartalmat ő csak egy platform ahol mások gyártanak tartalmat. Azokkal kellene valamit kezdeni akik hamis infókat osztanak meg.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete

Óriási felelősségük van, és lassan nem nagyon tudnak ezzel mit kezdeni szemlátomást.

válasz erre