A kutatók szerint még az ember kialakulása előtt járhattak bolygónkon idegen civilizációk

2019. szeptember 10.
6.7951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Fermi-paradoxon újabb megközelítéséhez készült most egy tudományos tanulmány, mely határozottan kimondja, hogy ha léteznek is a galaxisok átutazására képes intelligens civilizációk, akkor azok már korábban is járhattak a Földön.

Erre azonban nem a közelmúltban, hanem még az ember kialakulása előtt kerülhetett sor, a Rochesteri Egyetem kutatói szerint pedig nem elképzelhetetlen, hogy az idegen fajok tudnak rólunk, csak éppen a megfelelő pillanatra várnak, hogy bizonyos bolygók és csillagok együttállása éppen ideális legyen arra, hogy meglátogassanak minket, vagy felvegyék velünk a kapcsolatot.

Mindennek a bizonyítása azonban kifejezetten nehézkes, hiszen előfordulhat a tanulmány szerint, hogy egy-egy ilyen kapcsolatfelvételre akár több száz millió évet is várni kell. Hogy miért nem találtunk rá még mi az idegenekre? A kutatók szerint nem feltétlenül azért, mert nem elég fejlettek az eszközeink!

Mint a kutatásban is olvasható, az emberiség eddig alig pár ezer exobolygót ismert, és ezeken keresi az élet nyomait, ami a világűr méreteihez viszonyítva nagyjából olyan, mintha egy medence méretű óceánban kutatnánk delfinek után, márpedig az óceán egy kicsivel nagyobb, mint egy medence.
4 hozzászólás

Levi87

5 éve, 3 napja

"egy-egy ilyen kapcsolatfelvételre akár több száz millió évet is várni kell"

Bassza meg. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

5 éve, 3 napja

Szerintem is. röhögő smiley

válasz erre

betyár

5 éve, 3 napja

Ilyen teóriáról már sokszor szó esett.

válasz erre

techiii

5 éve, 3 napja

Semmi sem elképzelhetetlen.

válasz erre