A kutatók attól félnek, hogy a terroristák is kihasználhatják az MI előnyeit

2018. február 22.
2.5931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes kutatási anyagot hozott nyilvánosságra több neves amerikai egyetem mintegy 26 kutatója még szerdán, melyben az MI felhasználásáról értekeztek, és bár sokak szerint rengeteg nézőpont hiányzik a tanulmányból, ellenben egy fontos dolog így is belekerült.

Ez pedig nem más, mint a mesterséges intelligencia veszélye, illetve rossz célokra való felhasználása, ami sokkal nagyobb hangsúlyt kaphat abban az esetben, ha a Yale vagy az Oxford Egyetem kutatói írják le egy tudományos értekezésben.

Most pontosan ez történt, és máris felkapta rá a fejét a világsajtó, hiszen a kutatók arról írtak a tanulmányban, hogy az MI-t nemcsak a jó, hanem a rossz oldal is felhasználhatja majd, amire nem ártana a tudománynak megoldást találnia, hiszen a terroristák például a mesterséges intelligenciával minden eddiginél pontosabb, hatékonyabb és nagyobb hatókörű támadásokat indíthatnának.

Miles Brundage, az Oxford Egyetem egyik professzora szerint az MI felhasználásához kapcsolódó szakirodalom rendkívül hiányos, hiszen a rossz célú felhasználásról senki sem beszél, lévén ezáltal olyan támadási formák kerülhetnek a terroristák kezébe, melyek eddig kizárólag emberi erőforrásokkal teljesen kivitelezhetetlenek voltak.

A tanulmány kifejtette, hogy az MI-vel hatékonyabbá válhatnak az adathalász akciók, a hackertámadások, de az emberek ellen fordíthatnák segítségükkel a drónokat, az önvezető járműveket és más elektromos berendezéseket is.

A kutatók példaként felhoztak egy teljesen ártalmatlannak tűnő takarító robotot, amit távolról irányítva elég lehet egy célszemélyhez vezetni, és ott felrobbantani vagy olyan tevékenységre kényszeríteni, mely az illető halálát okozhatja. A szerzők szerint a fantáziánk ebben az esetben nem szabhat határokat!
5 hozzászólás

marco

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Kisfaludy82 írta:
Van akinek ez meglepetés? meglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley
A kutatóknak.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Van akinek ez meglepetés? meglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley

válasz erre

muki

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Ez teljesen egyértelmű, nem értem miért kellett erről kutatás! meglepett smiley Tök alap hogy bármire felhasználható. Tényleg nem vágom.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Kutatók megint kikutatták ami tök egyértelmű! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Hát a felrobbanó robotporszívó elég beteg ötlet.

válasz erre