A kis Sheldon Cooper: a szülei házában épített fúziós reaktort egy 12 éves kisfiú!

2019. február 25.
6.9181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen elképesztő dolgot sikerült megvalósítania Jackson Oswaltnak, egy mindössze 12 éves amerikai kisfiúnak a saját házában, lévén önállóan megalkotott egy fúziós reaktort, amivel nukleáris fúziót tudott létrehozni.

A kisfiú a beszámolók szerint az egyik gyerekszobáját alakította át egy olyan laborrá - természetesen szülői segítséggel, mintegy 10 ezer dolláros, azaz nagyjából 3 millió forintos befektetéssel -, ahol képes volt 50 ezer Volt feszültségű elektromos árammal deutérium gázt hevíteni, ami elég nagy teljesítmény volt ahhoz, hogy a deutérium atomjai fuzionálni kezdjenek.

A kisfiú eredményét az Open Source Fusor Research Consortium már elismerte, azonban így még nem hivatalos a rekord - lévén eddig egy 14 éves fiú tartja a csúcsot -, de ha publikációt készít az eredményeiről, és azokat elküldi a hivatalos szerveknek, akkor világrekord születhet.



Oswalt hátteréről és képzettségéről egyébiránt semmit nem tudni, a Fusor.net fórumán azonban elmondta, hogy az egész projekt úgy indult, hogy mások kísérleteit tanulmányozta, majd a szükséges alkatrészeket szülői segítséggel az eBay-ről megvásárolta magának, így építette meg saját fúziós reaktorát.
5 hozzászólás

Harder

5 éve, 7 hónapja és 3 napja

De durva basszus. meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 7 hónapja és 3 napja

Aztamindenit! meglepett smiley Ügyes kiskölök.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 7 hónapja és 3 napja

De durva a kis zsenipalánta bakker. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

5 éve, 7 hónapja és 4 napja

Zseni ******'>*******, zseni.

válasz erre

Direktor

5 éve, 7 hónapja és 4 napja

Baszki, milyen agy kell ehhez. meglepett smiley

válasz erre