A kígyóméreg és a baktériumok kapcsolatának vizsgálatakor érdekes dologra derült fény

2022. május 27.
46.0501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Kutatók kígyókat kezdtek vizsgálni, hogy még tisztább képet kaphassanak az antibiotikum-rezisztencia megértéséhez - a kutatás közben jöttek rá arra a megdöbbentő tényre, hogy a kígyók mérgében megélnek egyes baktériumok is.

Ez a felfedezés pedig végső soron arra utal, hogy az esetleges kígyómarást követően még fokozottabb kezelésre van szükség. A vizsgálódás során a kígyó vagy akár pók méreggel fertőződött egyéneknél az eddigi tudás szerint ezekre a baktériumokra akár rossz antibiotikumot is adhattak, amivel potenciálisan a beteg állapotán is ronthattak.

A szakértők öt kígyófaj és két pókfaj szerveiből vettek mintákat. A hüllők szájában található baktériumok túlszaporodása a mérgező fajokra sokkal jellemzőbb volt, ráadásul olyan mértékben, hogy az orvosok először azt is nehezen tudták elképzelni, hogy baktériumtenyészet lehetséges az állatok szájüregeiben.

A mostani tudással felvértezve a jövőben sokkal könnyebb és körültekintőbb orvosi kezelésben részesülhetnek azok, akik valamelyik mérges pók- vagy kígyófaj által sebesülnek meg, hiszen az orvosok tudni fogják, hogy melyik orvosság fogja enyhíteni az akár súlyos tüneteket is.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 17 napja

Hihetetlen micsoda túlélő néhány lény a földön. meglepett smiley

válasz erre

login_password

2 éve, 17 napja

Sok minden van a kígyók mérgében amiről még nem lehet tudni.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 18 napja

Nabakker. meglepett smiley Hihetetlen hogy még mostanában is vannak ilyen felfedezések, az ember azt hinné, hogy ezeket már tudjuk vagy ötven éve. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 18 napja

Ellenálló kis dögök a baktériumok az az igazság.

válasz erre

betyár

2 éve, 18 napja

Nem semmi, mikre derül sokszor fény.

válasz erre